Druk weekend voor atleten Passaat

15 april 2013 door Hennie van der Zouw
Druk weekend voor atleten Passaat

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag is met ruim 250 deelnemers de 36e pupillen regio competitie van start gegaan op de baan van AV Passaat. Bij de mini’s wist Jordy Hartog het zilver te behalen op de meerkamp mede door de bal 18,47 meter weg te werpen. Jop Jongkind legde beslag op de derde plaats en wist daarbij ook nog zilver te halen op de 600 meter.

Thomas Vermeulen wist derde te worden bij de pupillen C waarbij zijn sprint van 7,64 seconden opviel. Ook hij behaalde een tweede plaats op de 600 meter. De zusjes Middelkoop waren wederom in topvorm. Siva wist zowel de meerkamp als de 1000 meter bij de B meisjes te winnen. Vica haalde in haar categorie (A 2e jaars) ook goud op de 1000 meter en brons op de meerkamp.

Lieke Woudstra (A 1e jaars) haalde een bronzen medaille op, o.a. door bij het verspringen de 3 meter grens ruim te passeren (3,38m). Amber Fritse wist zowel het brons op de 1000 meter als goud op de meerkamp te winnen (A 2e jaars). Vooral het hoogspringen over 1.17m was een prima prestatie. Ten slotte behaalden Danique de Kock brons en Jeroen Jonker zilver op de lange afstand.

Tegelijk met de eerste wedstrijd is de nieuwe polsstokhoog installatie in gebruik genomen. Dit is een welkome aanvulling op het atletiek pakket dat Passaat aan de atleten kan aanbieden. Een trend is dat steeds meer meisjes gaan polsstokspringen. Zo wist Kirsten Kuntz (meisje C) over de 2,13m, en Britt de Reus over 2,03m te springen. Aron Blom sprong bij de jongens C over 2,43m. Pricilla Huisman (meisje B) was tevreden in haar eerste buitenwedstrijd met een sprong van 2,93m. De hoogste sprong was voor Bart Heijes met een hoogte van 3,63m. Buiten de wedstrijd sprong hij vervolgens nog over 3,83m.
Ten slotte namen op zondag ruim 25 Passaat atleten deel aan de Rotterdam Marathon. Mede door de in verhouding met de training warme omstandigheden hebben de meeste atleten het als een zware marathon ervaren. Er zijn dan ook bijna geen persoonlijke records gesneuveld. Een persoonlijk record werd wel gelopen door Anne Zijderveld. Met een tijd van 3:01:59 (netto 3:01:46) haalde zij ook door het weer net de 3 uurs grens niet. Toch kijkt ook zij tevreden terug op een mooi sportweekend.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.