VORM Holding 300ste bedrijf op CO2 prestatieladder

10 april 2013 door Hennie van der Zouw
VORM Holding 300ste bedrijf op CO2 prestatieladder

PAPENDRECHT - VORM Holding B.V. heeft als 300ste bedrijf een CO2-bewust certificaat ontvangen voor het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) en certificerende instelling Kiwa Nederland waren in Papendrecht om VORM te feliciteren met het behalen van het certificaat.

VORM streeft naar duurzame ontwikkeling en is ervan overtuigd dat goede ondernemingsprestaties worden behaald zodra er balans is tussen People, Planet en Profit. Een belangrijk uitgangspunt is het streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Het jaarlijks in kaart brengen van een CO2 footprint biedt VORM de kans om haar uitstoot te monitoren en te sturen op maatregelen om CO2-emissies te reduceren en de bedrijfsvoering te verduurzamen. Met behulp van de CO2-Prestatieladder wordt er door VORM een enorme hoeveelheid energie bespaard.  
 
De CO2-Prestatieladder is als duurzaamheidinstrument toonaangevend in de Nederlandse markt. Bedrijven stimuleren om zelf iets te doen aan CO2-reductie, dat is de gedachte achter de CO2-Prestatieladder. De CO2-Prestatieladder heeft vijf niveaus, opklimmend van 1 naar 5. Hoe meer een bedrijf zich inspant om CO2-uitstoot te reduceren, hoe hoger de positie op de ladder. Met het behalen van trede 3 op de ladder laat VORM zien dat zij een van de koplopers is op het gebied van duurzaam ondernemen. 
 
Cora Jongenotter, LEAN/MVO manager VORM Holding: 'Duurzaamheid is van ons allemaal, vandaar: VORM de toekomst!' 
 
Projectleider Gijs Termeer van de SKAO: 'De SKAO feliciteert VORM met het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. De organisatie toont daadkracht door haar innovatieve en duurzame bedrijfsvoering. Naast VORM onderschrijven steeds meer bedrijven de meerwaarde van dit instrumentarium. De CO2-Prestatieladder is voor het bedrijfsleven inmiddels het standaardinstrument voor CO2-management en reductie.'
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.