Boskalis verwerft EUR 75 miljoen onderhoudscontract

09 april 2013 door Hennie van der Zouw
Boskalis verwerft EUR 75 miljoen onderhoudscontract

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een opdracht verworven van het Wasser- und Schifffahrtsamt Cuxhaven voor het onderhouden van de vaargeul van de rivier de Elbe in Duitsland over een lengte van circa 110 kilometer. Het contract voor de duur van 3 jaar heeft een totale waarde van circa EUR 75 miljoen. De werkzaamheden gaan in mei 2013 van start.

De baggerwerkzaamheden hebben betrekking op het onderhoud van de vaargeul van de Elbe vanaf de stad Wedel noordwaarts in de richting van Cuxhaven. Deze rivier vormt voor het scheepvaartverkeer een belangrijke verbinding tussen de Noordzee en de haven van Hamburg, waar Boskalis recent havenbassins heeft onderhouden. In totaal zal gedurende de periode van 3 jaar circa 28 miljoen kubieke meter zand en slib worden verwijderd, getransporteerd en gedeponeerd in aangewezen gebieden langs de rivier. Voor dit project zal een middelgrote tot grote sleephopperzuiger worden ingezet in combinatie met kleinere sleephopperzuigers voor ondiepe gebieden.
 
De haven van Hamburg is na de havens van Rotterdam en Antwerpen de grootste haven van Europa. Als belangrijk Europees logistiek knooppunt ontving de haven in 2011 circa 10.000 zeeschepen en bedroeg de totale overslag 132,2 miljoen ton.
 
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door de toenemende wereldhandel.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.