Pelikaan geeft stevig pak slaag aan Drechtstreek

07 april 2013

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT -  Al binnen drie minuten na het begin van de wedstrijd kwamen de Zwijndrechters op een 1-0 voorsprong nadat de volledig vrijgelaten Vincent de Klerk doelman Timo Epping makkelijk kon passeren.

Drechtstreek kwam de eerste schrik echter te boven en wist zich een half uur lang goed te verweren tegen het goed georganiseerde en gedreven spelende Pelikaan.

Gedurende dertig minuten hielden de ploegen elkaar daarna redelijk in evenwicht, maar gevaarlijk kon Drechtstreek niet worden. Toen de jonge Anouar Said tien minuten voor rust de 2-0 in kon schieten, leek het er op dat de formatie van John de Dunnen zich al neer legde bij een nederlaag.

Vijf minuten na de rust mocht Alex de Jong op kinderlijk eenvoudige wijze de 3-0 inschieten en drie munten later tekende Vincent de Klerk op bijna identieke wijze de 4-0 aan. Toen Alex de Jong in de 62ste minuut ook nog tekende voor de 5-0 leek het er even op dat er een monsterscore zou ontstaan maar de achterhoede van Drechtstreek wist toch nog een half uur overeind te blijven en liet geen doelpunten meer toe.

De aanvalslinie van Drechtstreek bleef machteloos proberen het doel van Rik Plomp te bereiken maar daar ontstond geen enkele gevaarlijke situatie. Elke aanval werd door de Peli’s op eenvoudige wijze gepareerd.

Komende zaterdag speelt Drechstreek de belangrijke thuiswedstrijd tegen Roda Boys dat zaterdag gelijk speelde tegen Heerjansdam. Roda Boys staat met drie wedstrijdpunten minder op de elfde plaats en zal ongetwijfeld spelen voor wat het waard is om deze plek, die dwingt tot het spelen van de nacompetitie, zo snel mogelijk te verlaten.

Het is voor Drechtstreek te hopen dat de technische staf er in zal slagen om de ploeg tijdig klaar te stomen voor dit karwei. Aanvang van de wedstrijd in sportpark Oostpolder is 14.30 uur.