PKC wint eerste play off uit bij Blauw Wit

07 april 2013

PAPENDRECHT - Op zaterdag 6 april was het in Amsterdam aan PKC om de stap richting AHOY te zetten.

Laurens Leeuwenhoek zette direct de toon: 0-1 en 0-2 en daarmee werden de Amsterdammers op achtervolgen gezet. Suzanne Struik bracht PKC op 0-3 en het eerste echte verschil was gezet. PKC wist dit verschil lang te behouden op drie, maar daarna kwam Blauw Wit terug in de wedstrijd bij 4-5, waarna PKC weer naar drie verschil wist uit te lopen bij 6-9. PKC behield overwicht om via 9-13 door te knallen: 9-14 met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft. De rust kwam bij 12-16.

In de tweede helft drukte PKC knap door. Bij 14-20 leek de wedstrijd wel de kant van de Papendrechters op te gaan kantelen.

Blauw Wit sloop daarna weer langzaam terug: 16-20 via uiteraard Gerald van Dijk. Het had daar wel strafworpen voor nodig.. 17-20 Ruud Willemsen..

En daarna ging het snel met scoren: 18-21 Suzanne Struik en daarna Mark v.d. Laan: 19-21. Bij 20-21 door Marc Broere begon het penibel te worden voor de Papendrechters; Laurens counterde: 20-22 en daarna Richard via een strafworp 20-23 en direct daarna 20-24. Van afstand, twee keer, was het Danny den Dunnen die PKC naar 20-26 schoot.

En PKC in de slotfase gewoon knap stand: via 21-27 met nog vijf minuten te spelen, leek de eerste overwinning voor de Papendrechters zeker. De 21-28 via Danny den Dunnen, die goed op schot was deze avond, bracht PKC op rozen. Rustig speelde PKC vervolgens de wedstrijd uit: eindstand 23-29.

Ondertussen was Koog Zaandijk - Fortuna geëindigd in een 26-27 overwinning voor de Delftenaren, dit tot ongenoegen van alles wat uit Koog Zaandijk komt. Gaat de finale dit jaar tussen PKC en Fortuna?

Aanstaande zaterdag wordt de tweede wedstrijd tegen Blauw-Wit gespeeld, waarbij PKC het thuisvoordeel heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.