Brits koninklijk paar skypet met daklozen

04 april 2013 door Hennie van der Zouw
Brits koninklijk paar skypet met daklozen

PAPENDRECHT - Prins William en prinses Kate zullen donderdag 4 april 2013 tijdens hun bezoek aan liefdadigheidsinstelling Quarriers vanuit Glasgow persoonlijk gaan Skypen met jongeren die deelnemen aan het innovatieve uitwisselingsprogramma met Werkcenter in Nederland.

Dylan Howie (18 jaar) en Lyn Buchan (21 jaar), beiden uit Glasgow, en momenteel werkzaam en gevestigd in Papendrecht krijgen de kans via Skype te praten met Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Cambridge, over hun ervaringen in Nederland bij Werkcenter tot nu toe en hoe het is om dakloos te zijn.
 
Dylan, die voor de eerste keer terecht kwam bij Stopover in september 2011 toen hij 16 jaar oud was en afgelopen december weer terugkwam bij het project zei: "Het is gewoon geweldig dat ik de kans krijg om te spreken met de Hertog van Cambridge. It’s brilliant! [ik ben erg opgewonden]. Toen ik bij Quarriers terecht kwam had Ik nooit gedacht dat ik een paar maanden later zou spreken met iemand van de Koninklijke Familie.”
 
“Het afgelopen jaar was echt moeilijk voor mij - maar nu ik deelneem aan het Way to Work Programma van Quarriers en Werkcenter zie ik een betere toekomst voor mezelf. Ik was  nog nooit in het buitenland geweest, dus het is geweldige ervaring om een andere cultuur te zien en tegelijkertijd werkervaring op te doen bij Werkcenter. Ik heb hier echt een positief gevoel gekregen over het verkrijgen van een baan en mijn eigen plek als ik terug ben in Glasgow!”
 
“Ik kan nog het nog niet geloven, totdat ik Prins William te zien krijg op het computerscherm. Het gaat een geweldige dag worden!”
 
Paul Moore Chief Executive van Quarriers voegt toe: "Het is geweldig dat de jongeren die op dit moment bij Werkcenter in Nederland zijn de kans krijgen om de Hertog van Cambridge te ‘ontmoeten’ via Skype. Dit zal een enorme positieve invloed hebben op het leven van deze jonge mensen, die al meer obstakels hebben moeten overwinnen dan velen van hun leeftijdgenoten.”
 
"Iedereen bij Quarriers Stopover is zeer vereerd en erg opgewonden dat de prins William en prinses Kate, Hertog en Hertogin van Cambridge hun project te bezoeken tijdens hun allereerste bezoek aan Glasgow als echtpaar.”
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.