Koude opening atletiek baanseizoen

02 april 2013 door Hennie van der Zouw
Koude opening atletiek baanseizoen

PAPENDRECHT - Traditioneel wordt het atletiek seizoen op de baan geopend in het laatste weekend van maart bij AV Passaat. Ondanks de koude omstandigheden waren meer dan 300 atleten uit het hele land afgereisd om te kijken waar de wintertrainingen toe geleid hebben. Ook de Passaat atleten wisten enkele podiumplaatsen te behalen.

Bij de 2e jaars pupillen C wist Tristan Wijnhoven op de kleine meerkamp een prima tweede plaats te behalen, mede door een prima 2,83 meter bij het verspringen. De 600 meter werd in deze categorie met een ruime voorsprong gewonnen door Thomas Vermeulen in 2:17:88 min. Bij de meisjes pupillen C was Danique de Kock die met een eindsprint de 600 meter wist te winnen (3:10:58). Bij de meisjes pupillen A 2e jaars ging Amber Fritse door met haar medaille jacht van de afgelopen jaren. In de kleine meerkamp haalde zij in een groot deelnemersveld de zilveren medaille.
 
Op het spectaculaire onderdeel horden wist Britt de Reus de derde plaats te behalen op de 80 meter (15:23 sec). Bij de junioren B was Robin Vogel op de 100 meter zowel de snelste in de serie als in de finale (11.95 sec). Pricilla Huisman was bij deze afstand de snelste in de finale bij meisjes B (12:75 sec). Bij de mannen senioren was Frank Everaarts weer de snelste in 11:90 sec. De in de serie (11:86 sec) iets snellere Sven Maliepaard liet deze finale aan zich voorbij gaan.
 
De Passaat TopSportPerfection atleten Roy Hoornweg, Ivo Bijl, Bart van Nunen en Lars Gerritsen gingen van start op de 3000 meter met als doel het uit 2002 stammende baanrecord van hun trainer Addy Ruiter uit de boeken te lopen. Roy die net terug is van een trainingsstage in Portugal liep mee als training en als haas voor de andere atleten, om met een snelle laatste ronde te eindigen in 8:32.59 min. Dit was ruim sneller dan het baanrecord dat op 8:56 stond.
 
Ook Ivo liep een goede wedstrijd en verpulverde zijn persoonlijk record met ruim 20 seconden, naar een tijd van 8:41.67. Bart liep met 8:43.44 ook een persoonlijk record en ruim onder het oude baanrecord. Lars wist in 8:58.88 nog net onder de negen minuten te lopen. Voor alle uitslagen en foto’s verwijzen wij u naar www.avpassaat.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.