PKC wint ook laatste Korfbal League wedstrijd in Groningen

02 april 2013

PAPENDRECHT -  Terwijl in de PKC-hal de Hoofdklasse Finale werd gespeeld, begon PKC in het hoge noorden aan de laatste wedstrijd in de reguliere KL-competitie. De koppositie was al zeker, dus het werd een wedstrijd om des keizers baard, maar ook wel belangrijk als test voor en voorbereiding op de komende play offs tegen Blauw Wit (zo bleek na afloop).

Met drie keer Richard Kunst in de eerste minuten startte PKC voortvarend en vanaf het beginsignaal liet het NIC, of misschien beter Ricky Wu (met 13 treffers topscorer in deze wedstrijd), voortdurend achter zich aan lopen. Richard Kunst was met uiteindelijk tien treffers aardig op schot, maar daarnaast is het verheugend te constateren, dat PKC over alle schijven wist te scoren, waardoor niemand van het basisteam er met nul vanaf hoefde, in tegenstelling tot de helft van de Groningse spelers/speelsters. Bij rust stond er 9-14 op de teller.

Deze voorsprong van de Papendrechters kwam in de tweede helft nimmer meer in gevaar, sterker, PKC liep steeds verder weg. Het verschil werd maximaal bij tien, 14-24 na vijftig minuten spelen en toen mocht de gashendel worden teruggedraaid. Eindstand in Groningen: 20-28.

PKC bezet de eerste stek na 18 speelronden, was de meest scorende ploeg zijn en had slechts één doelpunt meer tegen dan Fortuna (de minst gepasseerde ploeg ) is een fraai resultaat na zeg maar de voorcompetitie.

Volgende week begint het pas echt; eerst een uitwedstrijd in Amsterdam voor de eerste play-off wedstrijd tegen Blauw Wit.
Daar zal opnieuw gewonnen moeten worden en dat zal niet zo makkelijk zijn als in Groningen deze week. De selectie is er klaar voor en aan steun van supporters zal het niet liggen: binnen een uurtje waren alle beschikbare kaarten voor de wedstrijd in Amsterdam al uitverkocht, waarbij er nog velen op "de reservelijst" terecht kwamen, hopend dat er nog wat meer kaarten loskomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.