Mooie uitoverwinning Drechtstreek tegen Altena

31 maart 2013 door Ad van Herk
Mooie uitoverwinning Drechtstreek tegen Altena

PAPENDRECHT - Krap vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tegen Altena schoot Remco Koremans de winnende goal achter keeper Jeroen van der Stelt. Die verlossende goal kwam mooi op tijd om drie punten mee naar huis te nemen.

Het evenals Drechtstreek gepromoveerde Altena versloeg een week eerder subtopper Sliedrecht nog met 6-1, dus het fel tegen degradatie vechtende elftal van Mari de Laat begon vol gas aan de wedstrijd. Toch was het Drechtstreek dat zeker in het begin het sterkere van het spel had. Er werden veel aanvallen opgezet en de niet al te sterk opererende doelman Van der Stelt werd zwaar op de proef gesteld. Al in de 13e minuut leidde dat tot de 0-1 doordat de doelman bij een goed genomen hoekschop van Jeffrey Beek de bal bij de eerste paal zelf in zijn doel liet verdwijnen. De Nieuwendijkers lieten zich hierdoor niet ontmoedigen en bleven proberen de soms aarzelend spelende Drechtstreek defensie te slim af te zijn. Met name de weer uitstekend spelende Richard de Laat bleek een ware plaaggeest voor doelman Epping. Toch werd de rust bereikt met de 0-1 stand.
 
Direct na de pauze slaagde Altena er steeds meer om Drechtstreek terug te dringen. In de 54ste minuut resulteerde dat in de gelijkmakende 1-1 van de voet van Richard de Laat en nauwelijks tien minuten later scoorde de zelfde De Laat met een bijzonder fraaie goal de 2-1. In die fase van de wedstrijd leek Drechtstreek rijp voor een pak slaag maar men hield stand. Pas toen er enkele wissels waren toegepast kregen de Papendrechters weer wat grip op de wedstrijd en verplaatste het spel zich naar de Altena helft. Daar volgden al snel enkele doelrijpe kansen waaruit Peter van de Merwe in de 72ste minuut de gelijkmaker wist te verzilveren. Altena bleef keihard knokken voor de winnende goal en creëerde een aantal gevaarlijke counters maar de defensie, waarin de rustig acterende A-junior Dion Warner goed was ingevallen, wist stand te houden. Na enkele bijna-doelpunten van Remco Koremans aan de andere kant was het raak en schoot hij de verlossende 2-3 achter doelman Van der Stelt. Voor Altena waren de druiven zuur, want men was dicht bij minstens een punt geweest. De opluchting bij de Papendrechters was groot en men kan zich met een wat rustiger gevoel opmaken voor de laatste zes wedstrijden van de competitie.
 
Met deze overwinning handhaaft Drechtstreek zich met 28 punten op de achtste positie van de ranglijst. Komende zaterdag staat in Zwijndrecht de uitwedstrijd tegen het uitstekend spelende Pelikaan op het programma dat derde staat en zaterdag met 4-2 van Sliedrecht verloor. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.