Tweede Kamerlid Raymond Knops bezocht Woonkracht​10

29 maart 2013 door Ad van Herk

REGIO- Donderdag 28-03-2013 bezocht Raymond Knops, Tweede Kamerlid voor het CDA, een aantal bijzondere woongebouwen en -projecten van woningcorporatie Woonkracht10.

Het bestuur van Woonkracht10 greep dit werkbezoek aan om aandacht te vragen voor de gevolgen van het kabinetsbeleid. Nu de overheid corporaties financieel flink kort, wordt het steeds lastiger om te investeren in broodnodige renovatie en nieuwbouw van woningen en leefbaarheid van wijken. 

Parlementariër Knops werd tijdens het werkbezoek rondgeleid door Woonkracht10 bestuurder Jaap de Gruijter en vestigingsdirecteur Zwijndrecht Christa Uithol. Drie locaties stonden op het programma: Zonnestein Eemstein, Vinex-wijk De Volgerlanden en ‘Bij Bosshardt’. Drie locaties die staan voor goede investeringen in wonen, al dan niet gecombineerd met zorg en leefbaarheid. 
 
De Volgerlanden: investeren in nieuwe huurwoningen
Vinexwijk De Volgerlanden illustreert daarbij het belang van (blijven) investeren in nieuwe woningen. Deze wijk is nog steeds niet af en de gemeente dreigt vast te lopen met de grondexploitatie. Regionale woningcorporaties zien hier mogelijkheden. Jaap de Gruijter: “Mede door de economische onzekerheid en crisis op de woningmarkt, is er op korte termijn veel vraag naar huurwoningen.
 
Corporaties zouden deze kunnen realiseren, om ze eventueel op lange termijn weer te verkopen. Maar omdat we door de overheid flink gekort worden, is er minder geld voor dit soort investeringen en missen we unieke kansen om zowel de woningmarkt als de bouwsector een impuls te geven. De kernboodschap richting Den Haag is dan ook: geef woningcorporaties de kans om te blijven investeren  in plaats van ons zo zwaar te belasten dat nieuwbouw en renovatie steeds moeilijker worden.” 
 
Bij Bosshardt: investeren in leefbaarheid
Het gezelschap sloot het werkbezoek af bij ‘Bij Bosshardt’, het buurthuis van het Leger des Heils in de wijk Meerdervoort in Zwijndrecht. Bij Bosshardt speelt een belangrijke rol in het verbeteren van het onderlinge contact van buurtbewoners, juist in een wijk waar dat belangrijk is. Woonkracht10 ondersteunt dit van harte.
 
De Gruijter: “Doordat wij een lage huur vragen kan Bij Bosshardt haar unieke werk doen in de wijk. Samen met onze welzijnspartners investeren we zo als corporatie in de leefbaarheid van de wijk. Volgens Minister Blok is dit geen taakopvatting van corporaties. Woonkracht10 denkt hier anders over, samen met vele andere corporaties. Wij weten als geen ander wat er in ‘onze’ wijken speelt: laat woningcorporaties dus samen met onze partners zelf bepalen wat lokaal nodig is in plaats van dat vanuit Den Haag te willen regelen.”
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.