Instappers Olympia winnen derde wedstrijd

26 maart 2013
Instappers Olympia winnen derde wedstrijd

PAPENDRECHT -  Op zaterdag 23 maart turnde het instapteam van Olympia hun wedstrijd tegen Omos Arkel in het Rayon Turn Toernooi. Olympia won de wedstrijd met 249,50 tegen 223,05. Judith Vonk ontbrak wegens ziekte. Er werden weer wat nieuwe onderdelen geturnd door de dames. Zo lieten Firenze en Britt voor het eerst de handstand met platvallen laten zien op sprong. Dée liet op mat de arabier met kaats zien. Esté turnde op de balk het doorhurken als opsprong in plaats van ophurken. Zaterdag 20 april is de laatste wedstrijd van dit team en wordt duidelijk of ze de finale mogen turnen op zaterdag 1 juni a.s. Op de foto het instapteam in spagaat onder de evenwichtsbalk.

De senioren A van Olympia Papendrecht hadden zaterdagavond pech in hun laatste poulewedstrijd tegen WIK Groot Ammers. Door ziekte ontbrak Chantal de Koning en Gerrianne van Kleef kon door een voetblessure niet turnen. Ook Alinda Korteland en Laura Hensbergen waren niet fit. Mede daardoor wonnen zij de overigens gezellige wedstrijd tegen de turnsters van WIK. Op anderhalve punt verschil ging de winst naar WIK. Op alle toestellen werd goed geturnd, maar uiteindelijk was WIK net iets sterker. In deze poule wordt het nu spannend voor een finaleplaats met nog enkele wedstrijden te turnen. De clubs in deze poule zijn namelijk aan elkaar gewaagd.

Olympia-trainster Martine Kuiper, vroeger ook zelf turnster bij Olympia, maar inmiddels al jaren selectieturnster bij OKK Ridderkerk wist afgelopen zondagavond de landelijke finale van de 3e divisie te behalen. Een mooie prestatie waar ze reuze trots op is!! Martine hield het tot het laatste toestel spannend. Op alle toestellen turnde zij stabiel. Op sprong liet zij een superhoge yamasita zien die werd beloond met 11.900. Met 42.317 op de vier toestellen ging zij als 9e door naar het bondskampioenschap dat op 13 april a.s. in Reusel wordt gehouden. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.