PKC verslaat Deetos met groot verschil

25 maart 2013 door Hennie van der Zouw
PKC verslaat Deetos met groot verschil

PAPENDRECHT - De PKC-hal was volgestroomd voor de voorlopig laatste Drechtstedenderby op het allerhoogste niveau. Voor Deetos was het doek verleden week al definitief gevallen, waardoor beide ploegen vanavond vrijuit konden spelen. Maar Deetos kon het allemaal niet bolwerken en moest lijdzaam toezien hoe PKC steeds meer afstand nam. 

Na de 1-0 en 1-1 denderde PKC als een stoomwals over de Dordtenaren heen, 5-1, 7-3, 8-4 om vervolgens door te stomen naar 13-4 en 17-5. Deetos stond erbij met bloedend hart en moest onthutst toekijken naar wat er allemaal wel niet gebeurde, Zonder er ook maar iets tegenin te kunnen brengen. Bij rust stond er 20-7 op het scorebord. Het was voor het publiek deze eerste helft absoluut genieten geweest van een volledig losgeslagen PKC.
 
De tweede helft begon dramatisch wat betreft scorend vermogen. Pas na vijf minuten viel het eerste doelpunt van Dordse zijde, terwijl de eerste score van PKC nog langer op zich liet wachten. Er moest zelfs een strafworp aan te pas komen na acht minuten, alvorens Laurens Leeuwenhoek de eerste bal door de korf kon laten rollen. Daarna kwam het scoren wel weer langzaam wat op gang, maar het niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. Deetos kwam iets terug tot op een verschil van tien bij 25-15 om op een verschil van negen te eindigen: 28-19.
 
Foto van Peter Besemer

klik@besemer.info
http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.