Vierde ronde ZRO competitie voor de Geul

24 maart 2013

PAPENDRECHT -  Dit weekend stond voor de zwemmers van de Geul de vierde ronde van de regionale ZRO-A competitie op het programma. De wedstrijd werd gezwommen in het 50 meterbad in Dordrecht zodat er niet al te veel persoonlijke records gezwommen werden, wel werden er heel veel tijden uit het 50 meterbad verbeterd.

De Geul stond voor deze wedstrijd op de 8e plaats in de totaalstand na drie wedstrijden dus het doel was duidelijk: een plaatsje klimmen. Helaas bleek er een aantal zieken te zijn zodat er wat geschoven moest worden in de opstelling en sommige zwemmers een erg zwaar programma moesten afwerken. Ondanks dit probleem werd er een prima teamprestatie geleverd door de zwemmers en het is nu even afwachten of de Geul inderdaad een plekje gestegen is.

De middag begon met de 4x50 vrij estafette voor meisjes junioren 3 en het Geulteam met Esmée Roodenburg, Chinouk Tschan, Kirana Hoogenbosch en Sam IJzerman pakte hier een zesde plaats. Ook het jongensteam met Aidan van Gool, René Verhagen, Liam van Gool en Kevin Tittel werd op de 4x50 vrij zesde.

De dames zwommen deze middag de loodzware 400 wissel, voor de Geul klaarden Pauline Tieleman en jeugdzwemster Sabrina de Graaf deze klus. De heren moesten aan de bak voor de minstens zo zware 200 vlinder, Jasper de Win en Giovanni den Ouden mochten de punten bij elkaar zwemmen voor de Geul. Later volgde de 50 vrij met een mooie 7e plaats voor Jasper en een 9e plaats voor Giovanni.

Voor meisjes junioren 1 en jongens minioren 6 is 100 vlinder in het 50 meterbad ook een zware kluif. Esmée Roodenburg zorgde met een 6e plaats in een PR op deze afstand voor belangrijke punten. Brandon Groeneveld, zelf nog zwemmend in de categorie minioren 4, zwom deze afstand voor het eerst in een 50 meterbad en deed dat prima. Op de 50 vrij pakte Sam IJzerman in een mooi PR het zilver, Esmée Roodenburg werd hier 6e.

In de categorie meisjes junioren 3 zwommen Zoë van Gool en Sofia de Graaf ( zelf nog junioren 1) op de 200 rug de punten bij elkaar. Sofia de Graaf en Kirana Hoogenbosch zetten beiden een mooi PR op de klokken. Op de 50 vrij zwom Chinouk Tschan naar een 9e plaats en Sofia zette al weer een PR op de klokken.

Bij de jongens zwom Kevin Tittel zowel op de 200 rug als op de 50 vrij een PR. René Verhagen en Aidan van Gool verbeterden zich allebei op de 50 vrij.

In de categorie meisjes jeugd zwom Iris van Valen naar een 8e plaats op de 50 school en Sabrina de Graaf pakte met een 12e plaats op de 200 vrij de punten. Bij de jongens in de categorie junioren 4 was er op de 200 vrij een 6e plaats voor Ben Muller, Max Muller werd hier 9e.

In de categorie jongens jeugd pakte Jesse de Win op de 100 school met een 4e plaats belangrijke punten. Tim Muller werd op deze afstand 8e. Op de 50 vrij was er een 9e plaats voor Tim en een 10e plaats voor Jesse, Joran Bakema zwom op deze afstand een mooi PR.

Tot slot werden er nog twee estafettes gezwommen. Het damesteam met Carmen Muilwijk, Iris van Valen, Pauline Tieleman en Sabrina de Graaf pakte de 5e plaats op de 4x50 wissel. Het herenteam met Ivan van Omme, Jesse de Win, Giovanni den Ouden en Jasper de Win eindigde op de 4x50 wissel als vierde, op een armlengte van de nummer 3. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.