Drechtstreek komt net tekort

24 maart 2013
Drechtstreek komt net tekort

PAPENDRECHT -  In de thuiswedstrijd tegen het Dordtse Oranje Wit was Drechtstreek heel dicht bij een punt maar het verloor de wedstrijd op de valreep met 1-2.

Gedurende het eerste halfuur van de wedstrijd liet Oranje Wit zien dat het niet voor niets hoog op de ranglijst staat. Met bij vlagen uitstekend spel maakten de Dordtenaren het Drechtstreek behoorlijk lastig. Toch hield men het hoofd koel en wist men zich enkele kansen te scheppen en zo het evenwicht in de wedstrijd te bewaren. Pas in de 32e minuut werd de 0-1 aangetekend nadat een verdediger van Drechtstreek slecht uitverdedigde en de bal op een presenteerblaadje legde voor Ferdy Ylmaz die niet aarzelde gebruik te maken van de geboden kans. Het lukte Drechtstreek daarna toch om een licht veldoverwicht te creëren hetgeen op slag van rust uitmondde in de gelijkmaker van de voet van Remco Koremans.

In de tweede helft zette Oranje Wit de Papendrechters behoorlijk onder druk. Het kostte de blauw-witten veel moeite om zelf gevaarlijk te worden maar er werd toch lange tijd niet gescoord. Zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd slaagde Eelco de Lange er namens Oranje Wit in om de 1-2 aan te tekenen. Wat volgde waren tien hectische minuten met een ontketend Drechtstreek. Door enkele onduidelijke beslissingen van scheidsrechter Dimitri de Gans in die laatste fase van de wedstrijd liep de spanning alleen nog maar op. Vooral de voor Ton Groffen ingevallen Ruben Timmermans maakte het de Dordtse defensie bijzonder lastig. Hij veroorzaakte veel onrust voor het doel van keeper Raymond Klootwijk en hij had zelfs de gelijkmaker op zijn schoen. Helaas schoot hij de bal in een bijna vrije positie alleen voor de keeper hoog over. Enkele hoekschoppen op rij mochten ook niet meer baten en Oranje Wit ging er met de drie punten van door. Voor beide ploegen betekent dit dat ze zich handhaafden op een respectievelijk vierde en achtste positie.

Komende zaterdag staat voor Drechtstreek de lastige uitwedstrijd tegen Altena op het programma. Altena versloeg zaterdag zeer verrassend Sliedrecht met 6-1. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.