Bob verovert de sportkantines

22 maart 2013 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - De Korfbal League wedstrijd en tevens regionale derby tussen PKC uit Papendrecht en Deetos uit Dordrecht krijgt zaterdag 23 maart a.s. een bijzondere start.

Wilco Scheurwater, ambassadeur verkeersveiligheid van de regio Drechtsteden en wethouder verkeer en vervoer in de gemeente Papendrecht geeft in de pauze van deze wedstrijd het startsignaal voor de campagne “Bob in de sportkantine” in de regio Drechtsteden. Hij doet dit samen met Martin Dekker, voorzitter van PKC en Piet Stout, hoofd verkeershandhavingsteam van de politie regio Drechtsteden.

Met deze campagne beogen de samenwerkende overheden, politie, sportbonden en de sportclubs in de regio te bereiken, dat alle sporters en supporters na het bezoeken van de kantine nuchter achter het stuur stappen of een Bob-afspraak maken.

Bob krijgt van maart tot en met begin juni extra aandacht in de sportkantines van voetbal-, hockey-, tennis- en korfbalclubs in drie Zuid-Hollandse regio’s. Naast de regio Drechtsteden wordt de campagne ook gehouden op Voorne-Putten en de regio Westland / Midden-Delfland. In het najaar gaat de Bob-campagne naar de regio’s Holland-Rijnland en Midden-Holland. In totaal worden dit jaar ruim 350 sportclubs bereikt.
 
Het overgrote deel van de automobilisten (75%) stapt na het bezoek van de kantine nuchter achter het stuur. Landelijk uitgevoerd onderzoek in 2011 laat zien dat circa 10% tot 15% de wettelijke limiet toch overschrijdt. De succesvolle landelijke pilot uit 2012, die onder andere in de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek is gehouden, is de aanleiding om deze Bob-campagne verder uit te rollen over de provincie Zuid-Holland. Vorig jaar reden dankzij de campagne bijna 10% meer mensen na bezoek aan de sportkantine nuchter naar huis in de pilotregio’s.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.