Boskalis boekt recordomzet over 2012

21 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Boskalis boekt recordomzet over 2012

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft over 2012 een recordomzet behaald van EUR 3,1 miljard (2011: EUR 2,8 miljard). De nettowinst kwam uit op EUR 250 miljoen en bleef daarmee vrijwel stabiel ten opzichte van 2011 (EUR 254 miljoen). Ondanks de licht lagere nettowinst en een substantiële toename in het aantal uitstaande aandelen tengevolge van de recente emissie in het kader van de Dockwise acquisitie, is Boskalis voornemens het dividend gelijk te houden op EUR 1,24 per aandeel.

De EBITDA is afgenomen tot EUR 568 miljoen (2011: EUR 591 miljoen) en het bedrijfsresultaat (EBIT) tot EUR 337 miljoen (2011: EUR 354 miljoen). De bijdrage aan het resultaat vanuit Dredging nam af onder invloed van een lager werkvolume. Bij de Inland Infra activiteiten was bij een hogere omzet sprake van een lager resultaat als gevolg van uitdagende marktomstandigheden. De overige activiteiten, Offshore Energy en Towage & Salvage, realiseerden een nagenoeg stabiel respectievelijk licht hoger bedrijfsresultaat.
 
De omvang van de orderportefeuille vertoonde een stijging en bedroeg per jaareinde EUR 4.106 miljoen (ultimo 2011: EUR 3.489 miljoen). Ook ten opzichte van medio 2012 is het orderboek gestegen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.