"Verkapte staatssteun Nedstaal?"

20 maart 2013 door Hennie van der Zouw
"Verkapte staatssteun Nedstaal?"

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM - Lijst Lammers stelt kritische vragen over mogelijke verkapte staatssteun aan Nedstaal. "Bij blijvende overtreding van de vergunningsmaxima die aan de emissiecijfers zijn gesteld dient het bedrijf Nedstaal te worden gesloten. De volksgezondheid is belangrijker dan de werkgelegenheid, zeker als het om asbestgevaar gaat".

Verder stelt deze fractie: "Uit onderzoek komt naar voren dat de WOZ waarde van het pand van Nedstaal niet precies bekend is. Het object zou als Normale Woning met een oppervlakte van een paar honderd vierkante meter aangemerkt worden. De officiële WOZ waarde is niet bekend. Het blijkt lastig om te achterhalen wat Nedstaal/Ruigenhil exact aan belasting betaalt. De WOZ gegevens zijn niet openbaar. Uit de jaarcijfers van Ruigenhil valt op te maken dat de grond waar Nedstaal opstaat in erfpacht is".

De fractie Lijst Lammers vraagt zich verder af wanneer er nu eindelijk eens duidelijkheid wordt verschaft over de emissiecijfers van Nedstaal. Het is verder in ons gemeenschappelijk belang dat de OZHZ veel beter gaat functioneren. De gemeenten dienen hierop veel strakker te sturen.

Sluiting Nedstaal

“De volksgezondheid is belangrijker dan de werkgelegenheid. De werkgelegenheid mag niet blindelings als chantagemiddel worden ingezet. Nedstaal dient schoon te produceren en zich aan de vergunningen voor emissies te houden. Blijft Nedstaal zich daar niet aan houden, dan dient de politiek in te grijpen en het bedrijf te sluiten. De politiek moet zich nu eens niet in de luren laten leggen door een wanpresterende OZHZ en Nedstaal dat wegkomt met het overtreden van de regels en dat zichtbaar lak heeft aan de gezondheid van de inwoners van alle aangrenzende gemeenten. De politiek dient met kracht voor de belangen van de inwoners, en voor die van het milieu, op te komen”, aldus Lammers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.