Lijst Lammers vraagt om openheid over emissiecijfers Nedstaal

19 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Lijst Lammers vraagt om openheid over emissiecijfers Nedstaal

PAPENDRECHT - Ruud Lammers vraagt om openheid over de emissiecijfers van Nedstaal. Hij stelt: "Graag snel meer duidelijkheid, geen doofpotten maar transparantie."

In de onderstaande open brief aan het College van B & W gaat hij hier verder op in:

"Mijn fractie vraagt zich af wanneer er nu eindelijk eens duidelijkheid wordt verschaft over de emissiecijfers van Nedstaal. Het is inmiddels alweer een maand geleden dat de Provincie cijfers publiceerde en al ruim anderhalve maand geleden dat de OZHZ dat deed. Wij zijn als gemeente mede eigenaar van de OZHZ. Het is in ons gemeenschappelijk belang dat de OZHZ veel beter gaat functioneren. Daartoe dienen we als (college en) Raad de vinger beter aan de pols te houden. Mijn fractie roept u, in tegenstelling tot uw eerdere aanpak, met klem op niet meer mee te werken aan doofpotten en, zeker in dit dossier, optimale transparantie na te streven als het gaat om een tijdige, volledige, inhoudelijk complete, open en onbeschroomd transparante communicatie met de Raad en met de inwoners van Papendrecht".

"Mijn fractie is de mening toegedaan dat ‘er veel meer vaart achter moet’ mede gezien het feit dat Nedstaal al vijf jaar in overtreding is. Dit heeft topprioriteit nodig. Het kan niet zo zijn dat ‘alles weer in de doofpot gaat’. Mijn fractie wil dat de geconstateerde misstanden bij Nedstaal onmiddellijk, doeltreffend, doel zeker, radicaal en onvoorwaardelijk worden aangepakt en opgelost. En zo niet dient sluiting van het bedrijf te volgen.
U dient hier als college bovenop te zitten. In het belang van de volksgezondheid. Zou dit bij het ‘gewone’ midden- en kleinbedrijf gebeurden, dan had de OZHZ allang gehandhaafd. Mijn fractie is de mening toegedaan dat er ook bij Nedstaal op gelijke voet moet worden omgegaan als bij het MKB. Dus geen onderscheid tussen groot (niet handhaven) en klein (wel handhaven). Het kan niet zo zijn dat Nedstaal boven de wet staat. Een betere controle en handhaving is hard nodig, maar dat gebeurt duidelijk niet is onze terechte mening. Dat is onacceptabel". 
 
"Mijn fractie dringt er bij uw college op aan binnen uiterlijk een maand na dagtekening van deze brief antwoord te verschaffen aan de Raad. Graag verzoek ik u in nauw contact met het college van de gemeente Alblasserdam te blijven, ook al in verband met de gedeelde belangen van de inwoners en het feit dat uw college de zienswijzeprocedure in navolging van Alblasserdam gevolgd heeft. Urgentie dus en de hoogste staat van paraatheid".
 
Aldus de open brief van de fractie Lammers van 18 maart.
 

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.