Papendrecht laat het afweten tegen G.J.S.

18 maart 2013

PAPENDRECHT - Wie achteraf de cijfers bekijkt zal de conclusie trekken dat het om een echte topwedstrijd is gegaan. Acht doelpunten, een spectaculair scoreverloop, vijf gele kaarten en twee rode. Wie de wedstrijd bezocht heeft echter kunnen constateren dat G.J.S. wel met de instelling van een belangrijke wedstrijd was gekomen en dat Papendrecht deze indruk totaal niet kon wekken.  Met name de anders zo solide Papendrechtse achterhoede (slechts 14 doelpunten in 14 duels) kende een ware offday.

Het leek veelbelovend te beginnen. Na twee minuten mocht Ramses de Leeuw richting Angelo Perini vertrekken. Hij werd echter op het laatste moment gestuit, maar dit ging wel ten koste van een hamstringblessure, waardoor hij al vroeg gewisseld moest worden. Vijf minuten later was het raak voor GJS. Na een vrije trap kon Jordi Calor vrij inkoppen, zijn inzet belandde op de lat, maar de ook volledig vrijstaande Ruud Bos kon eenvoudig inkoppen. Lang kon GJS niet genieten. Rico van Overloop werd onderuit gelopen in het strafschopgebied en Terry van der Waal benutte de toegekende strafschop. Dat de achterhoede weinig had geleerd bleek uit een inworp van Jordin Calor. Hij heeft de gave de bal ver in het strafschopgebied te werpen en Louis Damen profiteerde van het feit dat geen van de Papendrechters de intentie toonden de bal weg te werken.

Wie dacht dat Papendrecht na rust de zaak wel op zou pakken kwam na vijf minuten al bedrogen uit, weer schutterde de verdediging en Damen kon eenvoudig zijn tweede treffer aantekenen. Papendrecht sloeg gelijk terug, Stefan Bravenboer, hij haalde samen met Terry van der Waal als enige het normale niveau, bediende Igor Batoukhtine, die beheerst scoorde. De kans om gelijk te komen werd echter weer ontnomen. De altijd zo betrouwbare doelman Karsten v.d. Velde trapte bij het nemen van een doelschop half in de grond. De bal kwam hierdoor uitgerekend bij Jordi Calor die eenvoudig de 2-4 kon scoren. Maar weer kwam Papendrecht terug. Xavier Leenheer werd in kansrijke positie neergelegd in de 16 meter, strafschop en rood voor Lorenzo Agnoli. Terry van der Waal maakte geen fout en de aansluittreffer was een feit. De Papendrecht supporters kregen weer hoop met 11 – 10 moest het toch mogelijk zijn. Jordin Calor dacht daar anders over. Een kwartier voor tijd schoot hij  een vrije trap van 18 meter met een “streep” onhoudbaar achter v.d. Velde. Coach Elzinga stuurde Giovanni Ada naar voren om met een extra spits alsnog iets te forceren. Dit leverde wel een aantal kansen op, maar Igor Batoukhtine en Raymon Suijker zagen hun inzetten net over of naast gaan. Kort voor tijd werd ook nog Stefan Bravenboer met rood weggezonden. Terwijl de bal ergens anders was zag scheidsrechter Jeroen Quinten hem Ruud Bos natrappen.

Coach Cees Lagendijk van G.J.S. was uiteraard tevreden met de overwinning maar had niet verwacht dat zijn ploeg op zo’n eenvoudige wijze aan de doelpunten zou komen. Zijn opponent Elzinga was uiteraard zeer ontevreden, met name de wijze waarop de achterhoede acteerde beviel hem van geen kant. De competitie is echter nog geenszins beslist. Volgende week heeft VV Papendrecht weer de beschikking over Jay Luciano die dan weer terug is van zijn jaarlijkse uitstapje naar Curacao. Stefan Bravenboer zal er echter zeker niet bij zijn. Hij is vanwege zijn rode kaart automatisch uitgesloten voor de volgende wedstrijd.

De nederlaag tegen G.J.S. heeft ook consequenties voor de tweede periode. De riante positie die Papendrecht had  is verdwenen en runner up Tricht heeft nu de beste papieren. Op 30 maart wordt deze periode beslist met de wedstrijd Papendrecht – De Alblas. Papendrecht moet met 4 doelpunten verschil winnen om een beslissingswedstrijd af te dwingen. Eerst echter moet de thuiswedstrijd tegen Unitas worden afgewerkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.