Drechtstreek herstelt zich tegen GPC Vlissingen

17 maart 2013
Drechtstreek herstelt zich tegen GPC Vlissingen

PAPENDRECHT -  Na de fikse thuisnederlaag tegen De Zwerver is Drechtstreek er in geslaagd om op zaterdag 16 maart in Vlissingen een verdiende driepunter binnen te halen.

Op een ietwat hobbelig veld en met een flinke wind was de eerste helft van de wedstrijd niet bepaald oogstrelend te noemen. Het tegen degradatie vechtende GPC Vlissingen zette alles op alles op punten binnen te halen en Drechtstreek had na het verlies van de week er voor nog iets recht te zetten. Dat leverde een rommelig potje voetbal op met veel balverlies aan beide kanten. De meeste aanvallen kwamen weliswaar van Papendrechtse zijde maar doeltreffend werd men niet. Een hard schot van Geraldo Alken in de 38ste minuut gaf een serieuze kans op de 0-1 maar zijn bal werd door de goed keepende doelman Max Leijer uit het doel geranseld. Op slag van rust kende scheidsrechter Younes El-Hajouti aan Vlissingen een vrije trap toe die genomen werd door Remon de Vlieger. Zijn schot kaatste via de lat terug in het veld en daar stond Jord Vermeer goed opgesteld en bracht de stand op 1-0.

In de tweede helft bleek Drechstreek niet van plan om zich gemakkelijk gewonnen te geven. Het voerde de druk op het GPC doel op hetgeen uitmondde een flink aantal hoekschoppen. Bijna twintig minuten hielden de Zeeuwen stand maar toen was het Ruben Timmermans die bij alweer een hoekschop ver boven zijn tegenstanders uit torende en de gelijkmaker in kopte. Drechtstreek drong steeds meer aan en nog meer hoekschoppen volgden. Toch duurde het nog tot de 70ste minuut voordat Jeffrey Beek vanaf links keihard uit kon halen en de 2-1 in schoot. Enkele minuten later was het opnieuw Ruben Timmermans die dit keer doelman Leijer met een subtiele boogbal wist te passeren. Ook gedurende het laatste kwartier slaagde GPC er in niet in om gevaarlijk te worden en kon Drechtstreek weer drie punten bijschrijven. Het heeft nu 25 punten uit 18 wedstrijden en bezet daarmee de achtste positie op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen het Dordtse Oranje Wit dat thuis Heerjansdam versloeg en dat met tien punten meer dan Drechtstreek op de vierde plaats staat. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.