Drukke turnweekends voor Olympia Papendrecht

17 maart 2013

PAPENDRECHT -  De weekends in maart zijn druk gevuld met wedstrijden in het Rayon Turn Toernooi voor alle wedstrijdturnsters van Olympia. Ook werd een demonstratie gegeven met dans en acrobatiek tijdens het Papendrechtse programma van NL Doet. Op de Markt in Papendrecht was er veel publiek en applaus voor de salto's en sprongen op de tumblingbaan.

Afgelopen zaterdag 16 maart wisten de senioren A (combinatieteam met OKK Ridderkerk) te winnen van OKK Dordrecht. De vorige wedstrijd hadden de turnsters gewonnen, dus er werd nu keihard gewerkt om te winnen. De eerste zeven plaatsen in het eindklassement gingen ook naar turnsters van OKK of Olympia waarmee het verschil duidelijk was. Jade Snijders werd 1e met 45.20, Chloe Snijders eindigde als 2e met 44,75 en Kirsten Kuntz van Olympia eindigde als 3e met 43.70.

De week ervoor kwamen er drie teams in actie. De jeugd B verloor met 0.75 van OKK Gorinchem. Sprong, brug en vloer werden door Olympia gewonnen. Zo turnde op vloer Anna Bakker het hoogste cijfer van de dag met 14.15 door een prima arabier flikflak. Op balk lieten de meiden wat punten liggen, ondanks een keurige oefening van Kayla Cleton met 10.45. Beste Papendrechtse turnster was Hélène Borsje met een 2e plaats in het individuele klassement. De senioren A turnden dat weekend hun tweede wedstrijd tegen O&O Zwijndrecht en wisten deze wedstrijd te winnen. Beide ploegen waren wat gemankeerd door blessures, waardoor werd afgesproken om de beste drie cijfers per team te tellen. Lotte Schakel van Olympia eindigde als 1e met 46.00 punten en Chantal de Koning als 3e met 42.75. Aranka Tuboex eindigde als 4e onder meer door een prima balkoefening. Met 11.25 en een gelukte handstanddoorrol had ze het hoogste cijfer op dat toestel. De jeugd A won die dag haar vijfde wedstrijd in de poule van het Rayon Turn Toernooi tegen DVO Dordrecht. Noa van Dijk deelde de 1e plaats met Floor Maaskant van DVO.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.