PKC blijft koploper na winst op Blauw-Wit

16 maart 2013
PKC blijft koploper na winst op Blauw-Wit

PAPENDRECHT -  Op zaterdag 16 maart speelde PKC een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit uit

Amsterdam.

PKC opende de score na luttele seconden, gevolgd door de eerste treffer van de Amsterdammers. Na deze 1-1 was het Richard Kunst, die het deze middag op zijn heupen had, die PKC naar een eerste verschil schoot: 3-1. Maar Blauw Wit counterde efficient, kwam langszij en voorbij de groen-witten bij 3-5. De Amsterdammers hielden dit verschil geruime tijd vast. Halverwege de eerste helft was het 6-9.

De aanvalsgolven van PKC bleven prachtige patronen laten zien, maar de afronding moest efficienter en dat gebeurde in de vijf minuten nadien: met nog 10 minuten op de klok tot de rust was het weer gelijk: 9-9. Het scoren ging daarna vrijwel gelijk op tot 11-11. In de laatste minuten trok PKC de
wedstrijd weer naar zich toe: 14-11. Op veerkracht bleef Blauw Wit aanhaken: het kwam met nog een minuut te spelen op 14-13, waarna een strafworp door Richard Kunst de ruststand bracht: 15-13.

De tweede helft liet een veel rommeliger spelbeeld zien en haalde het wat niveau betreft niet bij de eerste dertig minuten, al bleef het spannend en
was de inzet aan beide kanten enorm. De scheidsrechter had het er moeilijk mee en floot veel af en was daarmee dominant aanwezig. Diverse botsingen in het veld waren aanleiding tot de nodige onderbrekingen, maar gelukkig bleken er geen ernstige blessures te zijn opgelopen.

PKC bouwde de voorsprong langzaam op en kwam zelfs op een verschil van vijf, waarmee de wedstrijd beslist leek te zijn. Met nog vijf minuten te spelen stond dit verschil van vijf nog steeds op de borden: 26-21 en het werd kort daarna zelfs zes, door een afstandsschot van Richard Kunst: 27-21. De P-side begon al feest te vieren... Een slotoffensief van Blauw Wit bracht nog even wat spanning... het kwam terug tot 27-24 en miste zelfs nog enkele kansen om nog dichterbij te komen. Uiteindelijk kon PKC de wedstrijd simpel uitspelen: Eindstand 27-24.

Door de overwinning vanmiddag blijft PKC de koploper in de Korfballeague en lijkt daarmee zo goed als zeker ook thuisvoordeel bij de Play Off's te hebben behaald. De kans lijkt vrij groot dat dit ook weer tegen Blauw Wit zal zijn

Foto: Peter Besemer
http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.