Echtpaar Visser-Stout 60 jaar getrouwd

15 maart 2013
Echtpaar Visser-Stout 60 jaar getrouwd

PAPENDRECHT - Op donderdag 14 maart bezocht burgemeester De Bruin het echtpaar Visser- Stout in hun woning aan de Voorplecht om hen namens de gemeente Papendrecht te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet op de wekelijks wandeling in de Dordtse Voorstraat. Mevrouw Visser werkte in de tijd in de koekjesfabriek Victoria in Dordrecht, de heer Visser bij de Meterfabriek in Dordrecht. Na zijn diensttijd bij de Luchtmacht is hij gaan werken bij Aviolanda in Papendrecht.

Na enige tijd ingewoond te hebben bij de ouders van mevrouw Visser, werd het tijd voor een eigen plekje, een woning aan het Westeind. Inmiddels was Bram geboren, na een verhuizing naar de tweede Boezemsingel werden al snel Gerrit en Cornelis geboren.
Ook bij de daaropvolgende verhuizing naar de Patrijsstraat een geboorte, eindelijk een meisje Marjan.

De heer Visser werkte toen voor de Baggeraar Bos en Kalis. Ook de woning aan de Patrijsstraat werd verwisseld voor de Beukmolen. Mevrouw Visser was druk met het huishouden, en hield daarbij nog kleuterschool Bernadette schoon.

Uiteindelijk bestaat de familie nu uit 24 personen, waarvan er zeven in Australie wonen.
4 kinderen met partner, 10 kleinkinderen, waarvan sommigen inmiddels ook een partner hebben.
De heer Visser is altijd actief geweest in div. besturen, Volkstuinvereniging DES, buurtvereniging Beatrix, vrijwilliger bij de Papendrechtse wielerronde.

Een leuke anekdote is, dat in zijn jaren bij Bos en Kalis, hij de chauffeur was van de Directeur, met een daarbij passende imposante wagen. Deze auto (Daimler souvereign) was gevraagd voor de film Turks Fruit, maar mocht van Bos en Kalis alleen gebruikt worden met de vaste chauffeur.
Zo kwam het dat de heer Visser zijn eerste filmrol speelde in een film die hij misschien niet verwacht had  (10 seconden is hij in beeld).

De heer Visser heeft tot 75 jarige leeftijd nog taxi gereden en tot hoge leeftijd gebridged bij een Papendrechtse bridgeclub.
Mevrouw Visser is altijd dol geweest op puzzelen.

Foto: Ron Tiben

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.