Burenconflicten in 2012:"Vooral pesten, bedreiging en intimidatie"

14 maart 2013

PAPENDRECHT - Het jaar 2012 ligt achter ons en het is voor Buurtbemiddeling Papendrecht een druk en ook bewogen jaar geweest.

Hanneke van den Berg (Coördinator Buurtbemiddeling) blikt terug: "Terugkijkend mogen wij tevreden zijn over de resultaten. Dit hebben we in de eerste plaats te danken aan een bijzondere ploeg gemotiveerde vrijwilligers. Op de tweede plaats hebben we dit ook te danken aan onze verwijzers (Woonkracht10, politie en gemeente), waar we een goede samenwerking mee hebben. En ‘last but not least’ danken we dit aan onze klanten: “de buren” die steeds vaker zelf de weg naar Buurtbemiddeling weten te vinden.

In 2012 is het slagingspercentage 61%: 36 van de 59 zaken zijn positief opgelost door de inzet van Buurtbemiddeling.

In 9 gevallen weigerde eerste of tweede partij om in gesprek te gaan.
Het aantal onopgelost of ongeschikt meldingen is dit jaar gestegen naar 14. Dit betekent beslist niet dat de verwijzer niet goed op de hoogte is van de kaders waarin Buurtbemiddeling opereert, en dus meer ongeschikte zaken aanmeldt. Het is eerder zo dat Buurtbemiddeling anders is gaan beoordelen of een zaak bemiddelbaar is, en meer complexe zaken heeft aangenomen. Dit is uiteraard van invloed op het slagingspercentage.

Woonkracht10 heeft 21 zaken aangemeld en de politie heeft 18 keer een beroep gedaan op Buurtbemiddeling. Er was 12 keer een verzoek vanuit de gemeente en 8 buren hebben zelf de weg gevonden naar Buurtbemiddeling; in de meeste gevallen via het contactformulier op de website.
Uit de wijk Middenpolder en Westpolder kwamen de meeste klachten.

De meest voorkomende klacht in 2012 was pesten, bedreiging en intimidatie. Geluidsoverlast is dus na vijf jaar niet langer meer de meest voorkomende aanleiding voor een burenconflict.
Dit en meer kunt u in april/mei allemaal nalezen in ons jaarverslag, wat dan voor u klaar ligt", aldus Hanneke van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.