Boskalis verwerft 70 miljoen aan opdrachten

14 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Boskalis verwerft 70 miljoen aan opdrachten

PAPENDRECHT - Boskalis verwerft EUR 70 miljoen aan contracten in Australië en Vietnam

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft twee baggergerelateerde contracten verworven in Australië en Vietnam met een gezamenlijke contractwaarde van circa EUR 70 miljoen.
 
Boskalis zal in Australië voor de havenautoriteit van Melbourne baggerwerkzaamheden uitvoeren ten behoeve van het onderhoud van de haven. Het betreft een contract voor de duur van vier jaar met twee verlengingsopties van ieder drie jaar.
 
De baggerwerkzaamheden, die in maart 2013 van start gaan, hebben betrekking op het onderhoud van de vaargeul van de haven over een lengte van circa 60 kilometer. Voor dit project zal een middelgrote sleephopperzuiger en een backhoe worden ingezet die naast het baggeren zorgdragen voor het afvoeren, storten en afdekken van de baggerspecie in de daarvoor aangewezen gebieden. De haven van Melbourne is de grootste container- en goederenhaven van Australië.
 
In Vietnam heeft Boskalis een contract verworven van een consortium onder leiding van Petrovietnam Technical Services Corporation, een dochteronderneming van de nationale Vietnamese oliemaatschappij Petrovietnam. In Nghi Son zal een toegangskanaal en havenbassin voor een nieuwe raffinaderij en petrochemisch complex worden gebaggerd. Na afronding van de baggerwerkzaamheden hebben schepen met een capaciteit van 30.000 DWT toegang tot de haven en kunnen zij de Nghi Son raffinaderij bedienen. Deze raffinaderij zal een verwachte capaciteit hebben van 200.000 vaten per dag.
 
Voor dit project zal een grote sleephopperzuiger worden ingezet. De werkzaamheden zullen naar verwachting later dit jaar aanvangen en medio 2014 zijn afgerond.
 
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door zowel de toenemende wereldhandel als energieconsumptie.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.