PKC plaatst zich voor kruisfinales na winst op DVO

12 maart 2013
PKC plaatst zich voor kruisfinales na winst op DVO

PAPENDRECHT -  Dat het in de DVO-hal kan spoken was vooraf bekend, maar toch liet PKC zich in het eerste deel van de wedstrijd verrassen door de Bennekommers, die na luttele seconden een voorsprong namen en die voorsprong vervolgens lang wisten vol te houden. PKC begon erg rommelig en te gehaast, waardoor er te veel en te snel balverlies was. DVO profiteerde daarvan en liep naar een 6-2 voorsprong uit. Het verschil van vier bleef tot 8-4 gehandhaafd. Halverwege de eerste helft kreeg PKC wat meer grip op de wedstrijd. Via 2x Laurens Leeuwenhoek en 1x Richard Kunst werd weer aansluiting verkregen: 8-7. De gelijkmaker hing in de lucht, maar kwam niet. DVO bleef een klein verschil vasthouden: 9-8, 10-9, 11-10, 12-11 en 13-12. In de slotfase nam DVO weer meer afstand bij 15-12, maar het slotakkoord was van Rutger met een prachtige tip-in: ruststand 15-13.

Ook in de tweede helft begon PKC moeizaam aan de wedstrijd, maar behield wel aansluiting met het groen-wit uit Bennekom. Na 16-13 kwamen de Papendrechters bij 17-17 weer langszij DVO, om vanaf dat moment de rollen om te draaien: 17-18 door Suzanne Struik, waarna DVO moest zien aan te blijven haken. Dat lukte tot 20-20, maar toen was het woord aan de dames: Mady, Nadhie en Lara: 20-23. DVO knokte zich terug naar 22-24, aanleiding om Suzanne Struik twee keer van afstand te laten aanleggen om het verschil te behouden: 22-26.
 
De wedstrijd was volledig gekanteld; PKC had de overhand, ook al was de topvorm nog lang niet aanwezig. Dat bleek in de slotfase, want DVO mocht zich opnieuw terugknokken en met minder dan vijf minuten te spelen was de spanning te snijden in de hal: 26-27. Laurens Leeuwenhoek schoot PKC van afstand naar 26-28, maar een makkelijk verkregen strafworp bracht DVO weer op 27-28. Richard Kunst besliste de wedstrijd met nog slechts één minuut te spelen: 27-29. DVO probeerde nog aansluiting te forceren maar leed balverlies, waarna PKC de wedstrijd rustig kon uitspelen.
 
Al met al een zoals verwacht moeilijk avondje in Bennekom met een mooie overwinning voor PKC. Daarmee zijn de kruisfinales binnen en gaat PKC ook dit jaar weer naar AHOY.
 
Foto: Peter Besemer
http://klik.besemer.info
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.