De Geul gaat goed in laatste ronde Eon-competitie

11 maart 2013 door Hennie van der Zouw
De Geul gaat goed in laatste ronde Eon-competitie

PAPENDRECHT - In de landelijke Eon-competitie stond zwemvereniging de Geul na drie wedstrijden op een prachtige elfde plaats en het doel voor de laatste wedstrijd in deze competitie was natuurlijk om deze plek op zijn minst vast te houden.

De wedstrijd werd gezwommen in het thuisbad, de Hooght, en de ploeg van de Geul leverde een prima prestatie af. Er werden maar liefst 34 individuele medailles veroverd en 55 keer kwam er een PR op de klok te staan voor een Geul zwemmer. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Kevin Tittel die op de 200 vrij maar liefst 24 seconden van zijn beste tijd afhaalde. Ook de prestatie van Levi Tubex mocht er zijn: hij kwam bij twee afstanden aan de start en slaagde erin om in totaal vier PR’s te laten noteren.

De middag begon met de 4x200 vrij estafette voor heren. Omdat de heren een zwaar programma af moesten werken en de Geul deze middag over slechts twee heren kon beschikken werd besloten de estafette te laten zwemmen door jeugd- en juniorenzwemmers. Het jonge team met Tim Muller, Ben Muller, Max Muller en Jesse de Win leverde een prestatie van formaat door de andere herenteams ver achter zich te laten, de eerste punten van de middag waren binnen.

De heren en dames kwamen vier keer aan de start, op het programma stonden de 200 wissel, de 200 vlinder, de 100 rug en de 50 vrij. Bij de dames was er voor Samantha van Eijk goud op de 50 vrij en de 100 rug, zilver op de 200 vlinder en een vierde plaats op de 200 wissel. Pauline Tieleman pakte brons op de 200 wissel en werd vierde op de 200 vlinder.

Bij de heren werd op alle vier de afstanden het goud gepakt door de Geul: Giovanni den Ouden won de 100 rug en de 200 vlinder en Jasper de Win won op de 200 wissel en de 50 vrij. Op de 200 wissel werd Giovanni 2e en op de 50 vrij werd hij 4e, Jasper pakte brons op de 100 rug en werd 4e op de 200 vlinder.

In de categorie meisjes senioren kwamen jeugdzwemster Diane Vink en juniorenzwemster Zoë van Gool aan de start. Op de 200 rug werd Diane mooi 3e en Zoë sloot goed aan met de 4e plaats. De jongens van de Geul maakten de dienst uit in de categorie jongens jeugd: op de 100 vrij was het goud voor Tim Muller, het zilver ging naar Jesse de Win, Bas van Middelkoop pakte het brons en Yaro Roodenburg werd 4e. Op de 200 rug was er weer goud voor Tim en zilver voor Jesse, dit keer ging het brons naar Yaro.

In de categorie meisjes jeugd was er goud voor Iris van Valen op de 100 school, het zilver was voor Sabrina de Graaf. Op de 100 rug pakte Sabrina het goud en zwom Iris naar het brons. Jongens junioren 4 zwommen dezelfde afstanden, hier veroverde Max Muller het goud op de 100 rug, het zilver was voor Ben Muller en Joran Bakema werd 4e. Op de 100 school tikte Joran als 3e aan, Nick Molle werd hier 4e.

Sam IJzerman deed goede zaken bij meisjes junioren 3 door zowel de 200 vrij als de 100 school te winnen. Chinouk Tschan volgde goed met zilver op de 200 vrij en brons op de 100 school. Kirana Hoogenbosch pakte de 4e plaats op de 100 school. Bij de jongens zwom Aidan van Gool naar zilver op de 200 vrij en broer Liam pakte het brons. René Verhagen werd 4e. Op de 100 school was er een zilveren medaille voor Kevin Tittel en een bronzen voor Daan Wesdorp.

In de jongste categorie, junioren 1, pakte Esmée Roodenburg het zilver op de 100 vrij en het brons op de 50 vlinder. Miniorenzwemster Alyssia de Boer werd mooi 4e op de 50 vlinder. Bij de jongens waren er twee 4e plaatsen voor Tino Huurman op de 50 vlinder en Brandon Groeneveld op de 100 vrij.

De 4x50 vrij estafette voor jongens junioren 4 werd door Bas van Middelkoop, Max Muller, Yaro Roodenburg en Ben Muller overtuigend gewonnen. Ook de 4x100 wissel meisjes junioren 3 werd door Zoë van Gool, Chinouk Tschan, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman winnend afgesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.