Mooie prestaties A.V. Passaat atleten in Ameide

11 maart 2013
Mooie prestaties A.V. Passaat atleten in Ameide

PAPENDRECHT -  Zaterdag 9 maart stond de loopselectie van Passaat met een ruime afvaardiging aan de start bij de 10e securelink 5 EM run van Ameide.

Op het regenachtige parcours werden een aantal mooie prestaties geleverd. Coach Addy Ruiter zag bij de prijsuitreiking van zijn 11 deelnemende atleten er 8 op het podium. Roy Hoornweg moest verstek laten gaan vanwege zijn trainingstage in Portugal. Bij de senioren werd de 1e km hard gestart met behoorlijke tegenwind, dit onder aanvoering van een sterke Ivo Bijl. Later ontstond er een kopgroepje van 3 atleten onder leiding van Bart van Nunen. Vlak daarachter liepen Ivo Bijl en, op de 5e plaats, Lars Gerritsen. In de kopgroep moest Bart, die later aangaf dat het bij hem vanaf het begin wat moeizaam ging, na 5 km de latere winnaar Ries van Zon (24:52) laten gaan. In de laatste kilometer wist Ivo Bijl met een sterk eindschot nog bijna de 2e plaats te behalen. Bart van Nunen werd 2e (25:05), Ivo 3e (25:07) en Lars Gerritsen (25:46) behaalde een 5e plaats. Ook Lars gaf desondanks aan een mindere dag te hebben. Bart en Lars zijn na de mooie prestaties in Schoorl weer in opbouw naar een hopelijk mooi zomerseizoen.

Het zeer sterke lopen van Ivo kwam niet geheel onverwacht. De kersverse neosenior liet in de trainingen al een goede indruk achter en maakte op deze dag aanspraak op de mooiste prestatie. Bij de dames liep Anne Zijderveld (30:27) onbedreigd en weer erg overtuigend naar een 1e plaats, met de 2e vrouw op ongeveer 1 minuut achterstand. Anne lijkt, door nagenoeg elke wedstrijd van het circuit te winnen, weer hoofdkandidaat voor de eindoverwinning te zijn. In de categorie mannen 55+ behaalde Jan Prins (29:04) de eerste plaats. Cora Vlot (32:57) legde beslag op de tweede plaats bij de vrouwen 45+.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.