Drechtstreek stevig afgetroefd door De Zwerver

09 maart 2013

PAPENDRECHT -  Op het kunstgrasveld van Drechtstreek moest de ploeg van John den Dunnen zaterdag 9 maart 2013 zijn meerdere erkennen in De Zwerver uit Kinderdijk.

Opnieuw was het hoofdveld in sportpark Oostpolder door de overvloedige regenval onbespeelbaar waardoor men gedwongen was uit te wijken naar het kunstgrasveld. Daar liet De Zwerver vanaf de eerste minuut blijken dat het naar Papendrecht was gekomen om punten te pakken. Men speelde gretig hetgeen al in de eerste minuten van de wedstrijd uitmondde in een viertal hoekschoppen.

Toch was het in de 11de minuut Jeffrey Beek die aan andere kant net voorlangs het doel van doelman Haksteeg schoot. Enkele minuten later viel de 0-1 door een eigen doelpunt van Ton Groffen die een van de tegenstander terug stuitende bal loepzuiver achter zijn eigen doelman schoot. Niet lang daarna slaagde Jeffrey Beek er in om alsnog in de gelijkmakende 1-1 scoren. Tijdens de rest van de eerste helft bleef Drechstreek onmachtig om voor echt gevaar te zorgen.

Ook in de tweede heft had De Zwerver het alertere van het spel. Ondanks dat was het toch Martijn de Jong die namens Drechtstreek heel dicht bij de 2-1 was maar zijn kopbal ging net naast. Daarna zette de ploeg van Arie Schep nog eens goed aan en stelde het Jort van Meerkerk in de gelegenheid om twee keer te scoren en zo de 1-2 en de 1-3 aan te tekenen. Drechtstreek bleek onmachtig om hier iets tegen in te brengen.

Ook de vervanging van Remco Koremans en Jeffrey Beek door Ruben Timmermans en Peter van de Merwe, zo’n 20 minuten voor het eind van de wedstrijd, mocht niet baten. De achterste linie van Drechttreek was gewoon niet opgewassen tegen het fel aanvallende De Zwerver en de voorste linie werd zelden bereikt. Een kwartier voor het end van de wedstrijd wist Michel Slagboom nog de 1-4 in te schieten en kort daarna rondde de net ingevallen Kevin van Houtum de stand af op 1-5.

De druiven waren na afloop zuur voor de ploeg van John den Dunnen. Na in de afgelopen drie wedstrijden zeven punten te hebben verzameld, stond men nu met lege handen. Met nog negen wedstrijden te gaan zijn er natuurlijk nog kansen genoeg om voldoende punten te behalen om zich in de 1e klasse te kunnen handhaven, maar dan zal er wel uit een ander vaartje moeten worden getapt.

Komende zaterdag reist Drechtstreek af naar Zeeland voor de wedstrijd tegen GPC Vlissingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.