Ingezonden brief: "Liever zonne-energie dan windmolens"

26 november 2012

PAPENDRECHT - Ingezonden brief:

"Er is een lobby in Alblasserdam gestart om nabij NedStaal vijf windturbines te plaatsen die drie keer zo hoog worden als de nabij gelegen brug. Iedereen die zich tegen keert wordt als NIMBY (Never In My Back Yard) weggewoven. Ook de wethouder van Hendrik Ido Ambacht vindt het een geweldig idee om vijf molens vrijwel in Papendrecht te plaatsen. Dit soort machines in verstedelijkt gebied hoort NOPE te zijn (Not On Planet Earth).

De Papendrechtse inzet op zonne-energie is met de steeds hogere opbrengsten per paneel en de steeds afnemende kosten per kWh een zeer juiste beslissing. Windmolens draaien op subsidie en de totale footprint (schade aan milieu door bouw, reparatie en schade aan fauna) is veel groter dan gesuggereerd wordt.

Papendrecht moet een sterk front maken en haar eigen ideeën uitdragen en tegelijk tegen buurgemeenten uiten dat plannen die onze gemeenschap harder treffen dan hun eigen bevolking op een nette manier besproken moeten worden".

Ingezonden door Han Lambregts

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.