Groen Links boos over valse start stichtingsbestuur Kinderboerderij

08 maart 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - GroenLinks boos: "In de rondvraag van de commissie Samenleving vroeg Jenny Vos namens GroenLinks wat er klopte van de geruchten dat er morgen (vrijdag 8 maart) een persconferentie zou zijn waar het bestuur van de nieuwe stichting kinderboerderij gepresenteerd zou worden. De wethouder draaide er om heen, er vielen pijnlijke stiltes, maar het bleek te kloppen. Verschillende partijen reageerden geschokt. Guus Klein Hofmeijer van de PvdA vroeg de wethouder, dat we dus na alle emoties, commotie en volle tribunes met boze mensen uit de krant hadden moeten vernemen wie er in het stichtingsbestuur kwamen? Wederom pijnlijke stilte bij wethouder Koppenol. Jenny sprak uit dat we ons geschoffeerd voelen. Waarom zijn wij en de betrokken mensen niet op de hoogte gebracht?

Stichtingsvorm is kwetsbaar, bange vermoedens worden waar
Als de geruchten juist zijn, zal het stichtingsbestuur geleid gaan worden door iemand die al bij andere verenigingen/stichtingen tussentijds is opgestapt. Dit is nu precies waar we als GroenLinks bang voor zijn! Zo gaat de kinderboerderij er aan. Was het niet het PAB die eiste dat er een garantie kwam dat de kinderboerderij in de toekomst bleef bestaan? Die garantie is er dus niet! Onze bange vermoedens worden waar.

Alle dieren weg
De wethouder bleef stil toen hem gevraagd werd of het klopte dat alle dieren weg moeten. En dan bedoelen we niet tijdelijk om de kinderboerderij te verbouwen. Het lijkt te kloppen! De dieren waar vele vrijwilligers, bezoekers en medewerkers van de kinderboerderij zich met hart en ziel dag in dag uit voor inzetten, worden aan de kant gezet. Ze worden van de hand gedaan. Dit college van PAB, CDA, VVD, D66 en ChristenUnie gaat zo met dieren om! Schande! De mensen die actie gevoerd hebben voor de kinderboerderij voelden zich al in de kou staan, dat zal nu wel de vrieskou zijn geworden.

Valse start stichtingsbestuur
Op deze manier begint de stichting niet goed. Een valse start! In paniek schijnt de wethouder vannacht de persconferentie af te blazen. Het college van PAB, CDA, VVD, D66 en ChristenUnie kan beter het hele onzalige plan rondom de kinderboerderij afblazen! Het rammelt aan alle kanten en de tegenstanders van het plan beginnen steeds meer gelijk te krijgen!"

Aldus René van Engelen van GroenLinks

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.