Demonstratieve wandeltocht tegen plannen college kinderboerderij

03 december 2012
Demonstratieve wandeltocht tegen plannen college kinderboerderij

PAPENDRECHT - De PVDA, GroenLinks en Lijst Lammers organiseren op donderdag 6 december 2012 een demonstratieve wandeltocht tegen plannen college voor de kinderboerderij.

Zoals bekend is de gemeente Papendrecht van plan om flink te gaan bezuinigen op de kinderboerderij. Momenteel is de gemeente ruim 200.000 euro per jaar kwijt en men wil de kosten terugbrengen tot ongeveer 100.000 euro per jaar.

De vrijwilligers van de kinderboerderij zijn het er niet mee eens dat er nogmaals op de kinderboerderij bezuinigd gaat worden en hadden in mei van dit jaar 5100 handtekeningen van Papendrechters ontvangen als steun (zie foto).

De gemeente wil kinderboerderij de Papenhoeve onderbrengen bij een zelfstandige stichting. Nieuwbouw op de huidige locatie moet de basis vormen voor een eigentijdse kinderboerderij.

Er zijn nog veel onduidelijkheden en met name onzekerheden, voor het personeel en ook de thans aanwezige dieren. Voor het personeel omdat bij nieuwbouw de kinderboerderij dicht gaat voor een jaar en er slechts één FTE (nu 2½) beoogd wordt. Vrijwilligers en cliënten van Gemiva (met een lichamelijke of een verstandelijke handicap) zullen onder begeleiding  het grootste deel van het dagelijkse  onderhoud moeten gaan doen. De verantwoordelijkheid leggen op één fulltimer lijkt verder uiterst krap en onverantwoordelijk.

De demonstratieve wandeltocht zal om 19.00 uur starten met uitleg bij de Kinderboerderij Papenhoeve. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Men vertrekt om 19:30 uur naar het gemeentehuis. Om 20:00 uur is de aanvang gemeenteraadsvergadering. Er is voldoende plek op de publieke tribune.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.