Toekomstplannen kinderboerderij Papendrecht bekend

27 september 2012

PAPENDRECHT - De kinderboerderij Papenhoeve wordt ondergebracht bij een zelfstandige stichting. Nieuwbouw op de huidige locatie legt de basis voor een eigentijdse kinderboerderij. Dit is de kern van het voorstel dat het college van Papendrecht heeft geformuleerd.

Eigentijdse kinderboerderij
Wethouder Koppenol is overtuigd dat de kinderboerderij aantrekkelijker wordt dan ooit: ‘Door het neerzetten van nieuwbouw leggen wij de basis voor een eigentijdse kinderboerderij. Papendrecht krijgt een kinderboerderij die aantrekkelijker wordt door uitbreiding van de activiteiten en toevoeging van nieuwe functies, zoals: educatie aan schoolkinderen, meer contact mogelijkheden met de dieren -zoals voeren en verzorgen- en de verkoop van versnaperingen.

Van en voor Papendrechters
Wethouder Koppenol: ‘Deze plannen bieden volop kansen. Kansen die benut kunnen worden als voldoende Papendrechters zich voor de kinderboerderij willen inzetten, als vrijwilliger, donateur of bestuurslid. Ik voel me daarbij gesteund en geïnspireerd door het groot aantal handtekeningen dat is opgehaald voor het behoud van de kinderboerderij.

De vele reacties en de betrokkenheid die ik ervaar, geven het volste vertrouwen dat velen zich voor de kinderboerderij willen inzetten. Zo ben ik op zoek naar een stichtingsbestuur en ben daarover in gesprek met enthousiaste mensen. De plannen leggen een stevige basis voor de toekomst: een prachtige kinderboerderij van en voor alle Papendrechters.’

Oprichten stichtingsbestuur
Het plan is om zo snel mogelijk een stichtingsbestuur op te richten. De vaste huisvestingslasten zijn op langere termijn het laagst door nu te kiezen voor duurzame nieuwbouw.

Hierdoor vervallen de hoge kosten voor onderhoud van de huidige verouderde gebouwen. Ook biedt het mogelijkheden om de functies van het gebouw aan te passen aan de wensen en eisen van deze tijd.

Het stichtingsbestuur wordt verantwoordelijk voor de invulling van de activiteiten en zal daar de samenleving actief bij betrekken, onder andere door de oprichting van de ‘vrienden van de kinderboerderij’.

Subsidie
De gemeente stelt de grond gratis ter beschikking en geeft een structurele subsidie van € 171.000,- . Hierdoor wordt ook het besluit van de gemeenteraad -om te bezuinigen met € 100.000,- op de kinderboerderij- gerealiseerd.

Besluitvorming
De commissie Samenleving spreekt op 4 oktober 2012 over de plannen met de kinderboerderij. Vanaf 26 september start de samenspraak met de Papendrechtse samenleving over de toekomst van de kinderboerderij. Tot 24 oktober kan op de plannen worden gereageerd. De voorstellen worden ter besluitvorming aangeboden voor de vergadering van de gemeenteraad op 6 december 2012.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.