Marthin L. bekent dodelijke schoten op Papendrechtse ondernemer

06 maart 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In de nu lopende rechtzaak rondom de dood van de Papendrechtse horeca-ondernemer Peter Hoornweg, heeft Barendrechter Marthin L. bekend dat hij de schoten had afgevuurd die op 11 december 2011 de dood van Hoornweg tot gevolg hadden.

Voormalig Satudarahlid Marthin L. was bewaker in een bedrijfspand van George M. waar Peter Hoornweg samen met een handlanger een wietplantage aan het leegroven was, toen ze betrapt werden door Marthin L.

Nadat de door Marthin L. gebelde eigenaar van het bedrijfspand George M. samen met een maat ter plaatse was gekomen, ontstond de fatale schietpartij.

De handlanger van Hoornweg, die zich op dat moment blijkbaar had verstopt, en later wist te vluchten, had George M. eerder als schutter van de dodelijke schoten aangewezen.

Maar tijdens de rechtzaak in de rechtbank van Rotterdam heeft Marthin L de dodelijke schoten bekend.

Opmerkelijk in deze zaak zijn echter twee dingen: De vrouw van George M. wist dat er een pistool in huis was, en boze tongen beweren dat Marthin L. de schuld op zich genomen zou hebben omdat de moterclub Satudarah zou zijn betaald om de wietkweek te beveiligen…?

Hoornweg was eigenaar van diverse Papendrechtse bedrijven, zoals zalencentrum Cultura, eetcafé Knabbel en Babbel, zonnestudio Sundreams en discotheek Xie Je Zo. Deze zaken werden in september 2005 gesloten dankzij de wet Bibob, dat het witwassen van crimineel geld tegengaat.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.