Wedstrijd Almkerk - Drechtstreek eindigt in gelijkspel

02 maart 2013
Wedstrijd Almkerk - Drechtstreek eindigt in gelijkspel

PAPENDRECHT -  Na twee overwinningen op rij kwam Drechtstreek in de uitwedstrijd tegen Almkerk zaterdag na een spannend slot met kansen voor beide elftallen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Zo spannend als de laatste vijf minuten waren zo weinig aantrekkelijk was de eerste helft. Drechtstreek acteerde slapjes ook al creëerde het wel enkele aardige kansen. De mooiste kans was een solo van Ton Goffen die helaas voor hem doelman Stefan Wildhagen op zijn weg vond. Na een half uur spelen was Almkerk jongeling Niels Nieuwesteeg goed voor de 1-0 en enkele minuten later scoorde Gerben Vos de 2-0 uit een strafschop die scheidsrechter Matthijs Jobse toekende na een overtreding van Ton Groffen binnen het zestien meter gebied. Dit was ook de ruststand en gezien het vertoonde spel was dit een verdiende tussenstand.

Tijdens de tweede helft herstelde Drechtstreek zich goed door feller uit de startblokken te komen. Er werd meer druk gezet op de tegenstander en het tempo ging omhoog. Almkerk had het daar duidelijk lastig mee. Al na acht minuten maakte Peter van de Merwe het zijn tegenstander Melvin van Maastrigt zo lastig dat die een eigen doelpunt maakte: 2-1. Almkerk werd meerdere malen terug gedrongen en zo’n tien minuten later kon Chris Koremans voor de gelijkmakende 2-2 zorgen door een goed geplaatste voorzet van Patrick Kunst in te koppen. Beide elftallen wensten niet voor elkaar onder te doen en streden voor elke meter. Vooral de laatste minuten van de wedstrijd waren ongemeen spannend want voor beide doelen ontstonden doelrijpe kansen. Er werden ballen van de lijn gehaald en de lat werd geraakt. Toch moesten beide teams tevreden zijn met een punt.

Door dit gelijke spel houdt Drechtstreek Almkerk onder zich op de ranglijst en handhaaft het zich op de achtste positie. Komende zaterdag speelt Drechtstreek om 14.30 Drechtstreek thuis tegen De Zwerver.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.