Bezoek Tunahan Tuzu aan Papendrecht

01 maart 2013

PAPENDRECHT - Vanwege de presentaties van de CBS cijfers op donderdag 28 februari en het daarmee gepaard gaande overleg over verdere bezuinigingen was Mariëtte Hamer helaas verhinderd om naar Papendrecht te komen.

Gelukkig had zij haar Tweede Kamergenoot Tunahan Tuzu bereid gevonden om haar plaats in te nemen.
Voorafgaand aan de avond werd er eerst een bezoek gebracht aan het Fokker opleidingscentrum. Veel bezoekers waren speciaal gekomen om een kijkje te kunnen nemen in de bedrijfsschool. Hier wordt de mogelijkheid geboden om jongeren op te leiden voor een beroep in de vliegtuigbouw.
De sector techniek is in economisch opzicht belangrijk voor onze regio en er is een groot te kort aan vakbekwaam technisch personeel.

De discussie met Tweede Kamerlid Tunahan Tuzu speelde zich af op het gebied van arbeidsmarkt en werkgelegenheid. Hij deelt de zorgen over de ontwikkelingen en stelde dat de kabinetsplannen om o.a. meer geld voor opleidingen  beschikbaar te stellen hard nodig zijn. Onze regio wil juist heel veel inzetten op scholing, vooral in de techniek. Over het feit dat 45 plussers nu moeilijk aan een baan komen is de verwachting dat zodra het economisch weer wat beter gaat iedereen hard nodig zal zijn. Ook hier is de insteek dat het belangrijk is dat iedereen mee beweegt in de veranderende processen en kennis door middel van scholing op peil houdt. Vooral actief blijven en niemand langs de kant laten staan, daar gaf de PvdA aan naar toe te willen werken. 

Breed werd geconcludeerd dat communicatie over de effecten van beleid goed moeten worden gecommuniceerd. Tunahan kreeg de opdracht mee om vooral Diederik Samson, als partijleider, de boodschap over de te nemen maatregelen in de media te laten uitleggen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.