PKC wint in thriller van Fortuna en verstevigt koppositie

25 februari 2013 door Hennie van der Zouw
PKC wint in thriller van Fortuna en verstevigt koppositie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 23 februari speelde PKC als nummer 1 tegen Fortuna uit Delft, de nummer 2 in de competitie.
 
De wedstrijd kwam aanvankelijk moeizaam op gang. Pas na vier minuten viel de eerste treffer uit handen van Richard Kunst om luttele seconden later ook de eerste treffer van Fortuna te zien vallen door Robbert van Buuren. Een kleine minuut later stond er 3-1 op het scorebord, waarna Fortuna direct weer aansloot bij 3-3. De toon was gezet in deze pittige wedstrijd met veel fysieke inzet. Scheidsrechter Roland Buis had het er maar moeilijk mee en zijn beslissingen werden regelmatig betwist.
 
PKC had het moeilijk met het scherpe verdedigen en de rebound kracht van de Delftenaren. Het liep wel weer opnieuw uit naar 5-3 en hield dit verschil tot 7-5 vast. Maar daarna viel het scoren stil aan Papendrechtse zijde. Fortuna kwam terug, langszij bij 7-7 en liep vervolgens uit naar een 7-10 voorsprong. PKC kwam niet meer tot goede aanvallen, verloor steeds de bal snel en liep daarmee achter de feiten aan. Een doelpuntloze fase van bijna 10 minuten kan fnuikend zijn. Ook bij rust stond het verschil van drie nog steeds op de teller: 9-12.
 
Fortuna rook haar kans en direct na aanvang van de tweede helft liet Mirjam Maltha de 9-13 aantekenen. Het bleef moeizaam bij de Papendrechters, waar het geloof in een goede afloop langzaam begon weg te zakken.
 
Ben Crum en Jan de Jager grepen in en brachten Suzanne Struik in de ploeg voor Francy Crielaars. Suzanne kreeg de bal en scoorde na enkele seconden haar eerste treffer (12-13), luid bejubelt door de P-side, die vanaf dat moment luidruchtig achter de ploeg ging staan. En dat werkte, want ineens ging Fortuna nadenken, ontkwam het niet aan schotklokoverschrijding en ook een time-out werkte niet. Nadhie den Dunnen zette PKC bij 14-14 met nog een ruim kwartier te spelen weer langszij, waarna Richard Kunst PKC zelfs op 15-14 bracht. Het geloof was weer volledig terug, ook al kwam Fortuna bij 15-15 weer langszij.
 
Ook Fortuna wisselde Eva v.d. Zon voor Kelly Deelen en ook deze wissel had zijn uitwerking: de eerste twee schoten van de invalster vielen er direct in: 15-17 voor de Delftenaren.
Suzanne Struik counterde (16-17) waarna Fortuna, weer een verschil van drie wist te creëren: 16-19 met nog een kleine tien minuten te spelen.
De wedstrijd leek beslist, het Fortuna publiek juichte al, maar beslist was het toch nog niet. PKC wist langzaam weer dichterbij te komen om met nog slechts vier minuten te spelen weer langszij Fortuna te kruipen bij 20-20.
 
En daarna ontplofte de hal: Suzanne Struik 21-20 en Richard Kunst 22-20. De laatste minuten was de spanning te snijden, werd het spel hypernerveus en ook de scheidsrechter was bij momenten even het spoor bijster... er werd echter niet meer gescoord: eindstand 22-20.
 
Het was opluchting alom na afloop: de punten blijven in Papendrecht en daarmee verstevigt PKC haar leidende positie. Het verschil met Fortuna is nu vijf punten.
 
Foto: Peter Besemer
http://klik.besemer.info
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.