Ralf Nieuwenhuizen Nederlands kampioen 800m A-junioren

25 februari 2013
Ralf Nieuwenhuizen Nederlands kampioen 800m A-junioren

PAPENDRECHT -  Na de erg rustig gelopen serie van zaterdag stond Ralf op zondag volledig fit aan de start van de 800m finale van het NK junioren. Omdat er een groot gat zat met de nummer twee op de plaatsingslijst had hij in overleg met zijn coach Addy Ruiter besloten om er een mooie harde race van te maken, om zo de concurrenten van zich af te schudden, en misschien nog in de buurt van de supertijden van vorige week te komen. Direct vanaf de start nam Ralf de kop, en heeft hij heel de race verder niemand meer gezien. Na de eerste ronde perfect in 27 door te komen, was de tweede ronde net iets te langzaam, waardoor een PR er niet meer in zat. De derde ronde heeft Ralf weer licht versneld, waarna hij in de laatste ronde het hele veld ver achter zich liet om in 1:54,17, twee seconden voor de zilveren en bronzen medaillewinnaars, zijn tweede nationale titel te pakken. Na zilver op deze wedstrijd in 2011 en 2012 was dit de laatste kans om als junior een indoorkampioenschap te winnen, en dat is dus gelukt! De tijden van vorige week en de titel van deze week zijn het einde van een mooi winterseizoen, met ook een 4e plaats op het nationale crosscircuit. Ralf gaat met veel vertrouwen op naar de zomer!

Voor deze kampioenschappen wist ook Bauke Visser zich te plaatsen op kogel. Met 11,31 meter behaalde hij een 12e plaats. Pricilla Huisman miste op de 200 meter helaas net het podium. Met 26,21 sec werd zij 4e in de finale. Bij polsstok hoog haalde zij alleen haar aanvangshoogte van 2,60 meter waarmee zij op de 8e plaats eindigde. Pechvogel van het weekend was Martijn Opmeer die geplaatst, dit NK aan zich voorbij moest laten gaan omdat hij door het snowboarden een arm in het gips opliep. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.