Ruud Lammers ongerust over vermeende belangenverstrengeling bij Nedstaal

04 februari 2013
Ruud Lammers ongerust over vermeende belangenverstrengeling bij Nedstaal

 

PAPENDRECHT / DORDRECHT- De fractie Lijst Lammers stelt vragen aan het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden over vermeende belangenverstrengeling bij Boegbeeld University College Dordrecht

Ruud Lammers van de gelijknamige fractie stelt: 'Nedstaal in Alblasserdam is recent in opspraak gekomen. Het bedrijf blijkt zich niet te houden aan de vergunningsvoorwaarden, het bedrijf levert al jaren geluids- en stankoverlast, het bedrijf heeft een abominabele bedrijfscommunicatie en het bedrijf is verantwoordelijk voor het aanbrengen van grote schade aan de volksgezondheid. Recent heeft het bedrijf een vergunningsaanvraag ingediend om asbest te gaan verwerken.'
 
Vervolgens vraagt Ruud Lammers zich af: 'D66 voorzitter afdeling Papendrecht en tevens commissaris bij Nedstaal, de heer A. Verberk, is daarnaast Boegbeeld voor het University College. In de functie van kwartiermaker richt de heer Verberk zich voornamelijk op het maken van afspraken met partners en partijen om zich te verbinden aan het University College Dordrecht. Dit alles moet er toe leiden dat het op te richten College een succesvolle accreditatie krijgt. Zijn kennis en brede ervaring op het gebied van universitair onderwijs, bedrijfsleven, politiek en zijn netwerk, passen uitstekend bij het profiel van kwartiermaker en maken hem bij uitstek geschikt om de realisatie van het University College Dordrecht tot stand te brengen.'
 
De fractie Lijst Lammers heeft hierover de volgende vragen voor het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden:
 
1. Kan de heer Verberk, gelet op zijn commissariaat bij het in opspraak geraakte bedrijf Nedstaal, nog steeds op uitstekende wijze, zoals we dat van hem gewend zijn, de juiste invulling geven aan zijn functie van Boegbeeld?
 
2. Is naar de opvatting van het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden hiermee het collectieve publieke belang nog steeds gediend?
 
3. Zou de heer Verberk zijn commissariaat om redenen van ongewenste belangenverstrengeling, tussen enerzijds het dienen van het particuliere belang van een bedrijf als Nedstaal en anderzijds het dienen van het collectieve publieke belang in zijn rol van Boegbeeld, dienen op te geven?
 
4. Komt een succesvolle accreditatie van het University College Dordrecht, door de nauwe banden van de heer Verberk met Nedstaal, niet juist teveel in gevaar?
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.