Drechtstreek wint derby van VV Alblasserdam

17 februari 2013
Drechtstreek wint derby van VV Alblasserdam

PAPENDRECHT -  Na de mooie overwinning op VVGZ in de voorgaande wedstrijd slaagde Drechtstreek er opnieuw in om drie punten binnen te halen. Deze keer was het Alblasserdam te slim af.

In een aantrekkelijke wedstrijd tussen de twee streekgenoten, onder leiding van de goed fluitende Zeeuwse scheidsrechter Jacob van den Berge, trok Drechstreek aan het langste eind. Het voetbal was niet altijd en mooi en verzorgd maar spannend was het wel. Zeker in het begin van het duel waren er enkele goede kansen voor Alblasserdam om de score te openen. Eerst was er de kans voor Sonny Schouten die in de 12e minuut een strafschop mocht nemen na een overtreding van Geraldo Alken, die op de rechts achter positie de plaats in nam van de geschorste Patrick Kunst. Het schot van Schouten werd echter door doelman Timo Eppping gestopt. Ook een goede kans van Johan de Vries mislukte terwijl Drechtstreek aan de andere kant ook enkele gevaarlijke situaties wist te creëren. Zo werd na een vrije trap van Jeffrey Beek de kopbal van Martijn de Jong door Edar Salamao van de lijn gehaald en ging een hard afstandsschot van Leon van Dalen rakelings naast het doel van Martijn Baan. De druk van Drechtstreek werd opgevoerd en in de 34ste minuut resulteerde dit in een doelpunt van Christiaan Koremans. Die schoot een voorzet van Jeffrey feilloos in en bracht daarmee de 1-0 op het bord. Dezelfde Christiaan Koremans kopte een goed genomen vrije trap van Stefan Jonkman hard achter doelman Baan: 2-0.

Direct na de aftrap van de tweede helft liet Alblasserdam zien dat het zich niet gewonnen wenste te geven. Al na vijf minuten bracht Carlo Diaz de stand na een corner op 2-1 door van dichtbij in de korte hoek te scoren. De ploeg van Fop Gouman zette Drechstreek stevig onder druk maar Drechtstreek wist stand te houden. Toen Ruben Timmermans na een kwartier in de tweede helft Stefan Jonkman kwam vervangen, liet hij weer een staaltje van zijn grote snelheid zien en knalde na een rush keihard op de lat. Zes minuten later was het Timmermans zelf die de 3-1 in schoot. De wedstrijd leek gespeeld maar Alblasserdam gaf zich niet gewonnen. Timo Epping moest enkele keren ingrijpen op de aanvallen van Leroy Naaktgeboren en John van Krimpen, die net voor tijd nog de 3-2 in kon schieten.

Met de tweede winstpartij na de winterstop is Drechtstreek op de goede weg om zich in de eerste klasse te handhaven. Er wachten nog heel wat wedstrijden maar de zes punten uit de laatste twee wedstrijden geven goede hoop dat men ook volgend seizoen in de zelfde klasse mee kan draaien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.