Burgemeester zoekt raadsleden

14 februari 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Burgemeester C.J.M. de Bruin start deze week de campagne ‘Burgemeester zoekt raadsleden’. De komende maanden gaat hij, met ondersteuning van raadsleden, de inwoners van Papendrecht oproepen om meer actief deel te nemen aan het lokale bestuur.

In maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen maar nu reeds oriënteren politieke partijen zich op de samenstelling van hun partijprogramma en de verkiezingslijst. De burgemeester wil onder de aandacht brengen dat inwoners van Papendrecht nog meer invloed kunnen uitoefenen door als raadslid vooraan te staan in het democratische proces.

Belangstellenden hebben de gelegenheid tot 31 maart om zich op te geven voor een aantal bijeenkomsten om hen verder wegwijs te maken en eventueel op weg te helpen.

De eerste avond houdt de burgemeester in de raadzaal een inleiding over het programma en krijgen de deelnemers de gelegenheid vragen te stellen en thema’s en discussiepunten aan te dragen. Naar aanleiding van de inbreng van die eerste avond en wanneer daar behoefte aan bestaat, volgt een tweede bijeenkomst, bijvoorbeeld in de vorm van een debat. Tot slot is er een bezoek aan een openbare commissie- of raadsvergadering, waarbij mogelijk tijd wordt ingeruimd voor het stellen van vragen en/of in discussie te kunnen gaan met raadsleden.

Men kan zich opgeven via de griffie: griffier Funs Bergmans, email: f.bergmans@papendrecht.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.