Twee verdachten aangehouden na zware mishandeling

14 februari 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In de Vrijheer van Eslaan heeft op zondagavond, omstreeks 21:20 uur, een mishandeling plaatsgevonden waarbij een 24-jarige man uit Papendrecht zwaargewond raakte. Ook de 33-jarige vriendin van de man werd geslagen. Twee verdachten konden direct worden aangehouden. Het duo is op woensdagmiddag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die hen op vrije voeten heeft gesteld. Ze blijven overigens wel verdachte. De officier van justitie overweegt in appèl te gaan van de beslissing van de RC.

De mishandeling was mogelijk naar aanleiding van een ruzie tussen de Papendrechter en de twee verdachten, mannen van 19 en 24 jaar zonder vaste woonplaats, over een gesneuvelde autospiegel. Tijdens de ruzie sloeg de Papendrechter op een zijruit van de auto waarin de twee mannen zaten. Toen de ruit brak ontstond er een vechtpartij waarbij de 24-jarige Papendrechter zware verwoningen in het gezicht opliep. De 33-jarige vrouw uit Papendrecht werd ook in haar gezicht geslagen en liep een blauw oog op.

Een getuige belde 112, waarna politieagenten direct de twee verdachten aanhielden. Zij werden op het politiebureau verhoord. Ook spraken agenten met enkele getuigen. De Papendrechter werd in het ziekenhuis onderzocht. Daar bleek dat hij zijn jukbeenderen, kaak en oogkassen had gebroken. Hieraan zal hij later geopereerd worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.