Drie overwinningen voor Olympia Papendrecht

11 februari 2013
Drie overwinningen voor Olympia Papendrecht

PAPENDRECHT -  De drie turnteams van Olympia Papendrecht die afgelopen weekend in actie kwamen, wisten allemaal hun poulewedstrijden in het Rayon Turn Toernooi te winnen.

De jeugd B won hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen OMOS uit Arkel met 244,10 om 231,85. Dit is de eindscore op basis van de vijf beste scores op vier toestellen: sprong, brug, balk en vloer. Op balk lieten de turnsters van Olympia wel wat liggen doordat er van de balk werd gevallen. De winst hebben ze echter de danken aan een keurige matoefeningen. In het eindklassement stonden dan ook drie Papendrechtse turnsters bovenaan: Lindsey Koenders 1e, Lois de Jong 2e en Hélène Borsje 3e. Op de foto het jeugd B team zonder Fleur, van links naar rechts: Lois, Helene, Lindsey, Kayla, Anna en Lotte. Fleur turnde zaterdag wel haar eerste volledige wedstrijd bij de jeugd B meisjes.

Senior B turnster Myrthe Verhagen turnde samen met het combiteam van Vridos Giessenburg naar een ruime overwinning op K&V Nieuw-Lekkerland, alweer de tweede wedstrijd in de poule die werd gewonnen. Myrthe turnde sterk op vloer. Met een 10.80 haalde zij het hoogste cijfer op dit toestel. Esther v.d. Giessen van Olympia is jammer genoeg nog geblesseerd. Sofie de Weerdt van Vridos werd 1e met 44,50 punten, Esmee Bijl van K&V 2e met 43,70 en Annelous de Graaf eindigde als 3e met 43,00 punten.

De jeugd A won ook haar wedstrijd tegen WIK Groot Ammers met een totaal van 255,40 over vier toestellen. Vera Nederhof ontbrak wegens ziekte. De turnsters turnden zeer stabiel op alle toestellen.

Volgende week is de eerste wedstrijd voor de instappers, het jongste turnteam van Olympia.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.