PKC wint ruim van LDODK

11 februari 2013
PKC wint ruim van LDODK

PAPENDRECHT - Ondanks heftige sneeuwval in het noorden van het land, startte de uitwedstrijd tegen LDODK gewoon om 20:00 uur. Een verzoek van PKC om later te beginnen werd niet gehonoreerd. Maar dat brengt natuurlijk wel weer verborgen krachten te voorschijn: dan maar direct doordrukken. Het werd derhalve een wedstrijd welke nooit een echte wedstrijd werd.

Danny den Dunnen zette PKC op het juiste spoor door van afstand de 0-1 te laten aantekenen.
PKC liet er geen gras over groeien: na de 1-2 door André Zwart, waren het Richard en Laurens die de voorsprong uitbouwden naar 1-4 en weer Laurens voor de 1-5. Daarmee was het gat al vrij snel gemaakt en kon PKC rustig door blijven korfballen. Richard knalde de 1-6 door de korf om daarna ook de 1-7 te laten aantekenen na een kwartier spelen.

Na dit openingsoffensief nam PKC even wat gas terug: via 2-8 en 3-8 om de terugkeer van de Friezen daarna direct de kop in te drukken: 3-10. Weer probeerden de Friezen terug te komen in de wedstrijd (5-10), maar weer werd het de kop ingedrukt door Richard (5-11) wat ook de ruststand werd.

En ook in de tweede helft denderde PKC gewoon door. Laurens opende de score (5-12) waarna het verschil van 7 lang werd vastgehouden om daarna via Laurens naar acht en via Richard naar tien verschil uit te lopen (7-17). Het werd dus een probeemloze avond voor PKC, gadegeslagen door de reserves op Twitter vanuit een of ander wegrestaurant tussen Maarssen en Papendrecht. Een echt Makkie of was het een "Maccie" dus. Na de 8-18 werd het "frivool".... "'t geat on".... en daar was Richard met een schitterend doelpunt en kort daarna Lara Boonstoppel 8-20.
De wedstrijd sijpelde langzaam naar het einde. Via 12-24 werd het uiteindelijk een duidelijke overwinning voor de Papendrechters met 12-25.

PKC na deze speelronde weer alleen koploper in de Korfbal League.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.