Bart van Nunen wint Nationale Crosscircuit

05 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Bart van Nunen wint Nationale Crosscircuit

PAPENDRECHT - De Mastboscross in Breda was dit jaar opnieuw de afsluiting van het Nationale Crosscircuit. Dit circuit bestaat uit de 4 Nationale crossen. Winnaar is de atleet met de meeste punten over all.  

Bart van Nunen wist als 1e jaars A junior dit circuit bij de junioren op zijn naam te schrijven. Winst werd behaald door op de afsluitende cross op de 2e plaats te eindigen, achter de sterke triatleet Jorik van Egdom (4e op het WK triatlon) en voor  Niek Blikslager uit Groningen, meervoudig Nederlands crosskampioen. Hoewel de kracht van Bart  met name op de baan en op de wegwedstrijden ligt, maakt hij dit jaar toch  ook op de cross een snelle ontwikkeling door.

De winst op het crosscircuit heeft mogelijk als bonus een voorselectie voor het EK cross in december van dit jaar. Ook Lars Gerritsen imponeerde opnieuw met als resultaat een 5e plaats in deze wedstrijd. Daarnaast werd hij ook 5e in het nationaal cross circuit. Dit resulteerde in een uitnodiging van de bondscoach MILA voor de aanstaande Nationale Selectiebijeenkomsten.

Sterk liepen ook Ralf Nieuwenhuizen en Ivo Bijl. Ralf liep een dag eerder in Gent indoor een sterke 800m in 1.55.22. Desondanks lukte het hem om in hetzelfde weekend op de korte cross als A-junior een sterke 6e plaats bij de neo- senioren te behalen. Ivo Bijl had in zijn race op de lange cross als 1e jaars senior een voortvarende start en wist het hoge tempo goed vol te houden, om uiteindelijk als 5e neo-senior te eindigen. Kortom een in de breedte sterk optreden in het Nationale Crosscircuit van de atleten uit de groep van trainer Addy Ruiter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.