Drechtstreek klopt koploper VVGZ

04 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek klopt koploper VVGZ

PAPENDRECHT - Op het kunstgrasveld in de Papendrechtse Oostpolder moest VVGZ uit Zwijndrecht zijn meerdere erkennen in het thuis spelende Drechtstreek.

Tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Er waren kleine kansen over en weer. Na een reeks van hoekschoppen schuurde in de 21ste minuut een schot van VVGZ rakelings langs de lat van doelman Epping. Een minuut later werd aan de andere kant een schot van Remco Koremans goed geblokt en verwerkt tot hoekschop. Zoals zo vaak was het weer Leon van Dalen die daarbij hoog boven zijn tegenstanders uit torende en de 1-0 in kopte. Het lukte VVGZ niet om echt een vuist te maken ook al creëerde het enkele reeksen van hoekschoppen. Het gevaarlijkst werd Axel van den Heuvel die de bal net over kopte. Kort voor rust kreeg Chris Koremans nog een goede kans maar zijn schot werd goed gestopt door VVGZ doelman Gerard van der Borst.
 
Na rust zette Drechtstreek VVGZ behoorlijk onder druk. Na ruim twintig minuten mocht Stefan Jonkman een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied maar zijn schot werd goed gepareerd door doelman Van der Borst. Kort daarop was er een goede kans voor Geraldo Alken om de score de uit te breiden maar zijn fraaie omhaal ging rakelings langs de paal. Twee minuten later was het VVGZ dat de gelijkmaker scoorde. De na de rust ingevallen Joey Kleijn was degene die Timo Epping wist te passeren. Dat bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar Drechtstreek weigerde zich te schikken in een gelijkspel.
 
Het was Remco Koremans die na weggedraaid te zijn van zijn tegenstander met een geweldige knal vanaf zo’n dertig meter de winnende goal op zijn naam bracht. De bal kaatste via de onderkant van de lat ruim achter de doellijn en omdat VVGZ onmachtig was om nog voor echt gevaar te zorgen, haalde Drechtstreek hiermee de drie punten binnen, door Remco Koremans betiteld als bonuspunten. 
Door deze overwinning en het verlies van De Zwerver stijgt Drechtstreek nu naar de negende positie op de ranglijst. Komende zaterdag is er geen competitieprogramma in verband met carnaval in het zuiden van het land. Op 16 februari speelt Drechstreek thuis de inhaalwedstrijd tegen Alblasserdam.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.