Sam IJzerman en Esmée Roodenburg zwemmen snelle persoonlijke records op NJK

04 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Sam IJzerman en Esmée Roodenburg zwemmen snelle persoonlijke records op NJK

PAPENDRECHT - In het Sloterparkbad in Amsterdam werden van vrijdag tot en met zondag de Nationale Junioren Kampioenschappen zwemmen gehouden. Tijdens deze kampioenschappen komen meisjes junioren 1 tot en met 3 aan de start, dit zijn meisjes van 11, 12 en 13 jaar. Bij de jongens zijn er de categorieën junioren 1 tot en met 4, dit zijn jongens van 12, 13, 14 en 15 jaar. Voor deze kampioenschappen worden limieten vastgesteld door de KNZB en deze limieten zijn redelijk scherp dus plaatsing voor deze wedstrijd is al een hele knappe prestatie.

Voor de Geul hadden twee zwemsters in de categorie meisjes junioren 1 zich weten te plaatsen voor dit NJK: Sam IJzerman kwam aan de start op de 100 en de 200 vrij en Esmée Roodenburg mocht starten op de 100 vrij.
 
Zaterdagmiddag werd de 200 vrij gezwommen en Sam zwom in een PR van 2.31.01 naar een prachtige 15e plaats. Op zondagmiddag stond de 100 vrij op het programma en zowel Sam als Esmée slaagden erin om een PR te zwemmen. Sam werd in 1.09.78 25e en Esmée legde in 1.11.55 beslag op de 45e plaats, een prima prestatie dus voor beide dametjes.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.