Lotte Schakel en Vera Nederhof van Olympia winnen gouden medailles in het Rayon Turn Toernooi

04 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Lotte Schakel en Vera Nederhof van Olympia winnen gouden medailles in het Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdagavond turnden de senioren A van Olympia in het Rayon Turn Toernooi tegen De Zilvermeeuw uit Sleeuwijk. Voor beide ploegen was het de eerste wedstrijd van het seizoen. In de poules wordt gestreden om een finaleplaats. De Papendrechtse turnsters wonnen overtuigend en turnden foutloos op sprong en brug, terwijl zij op deze toestellen veel nieuwe onderdelen lieten zien. Op balk lieten zij behoorlijk wat punten liggen doordat sprongcombinaties niet vloeiend werden geturnd of omdat zij voortijdig de balk moesten verlaten. Op het laatste toestel vloer lieten zij mooie oefeningen zien die door de jury werden gewaardeerd.

In de individuele uitslag eindigden alle turnsters van Olympia bovenin. 1e werd Lotte Schakel met 46,15, zij turnde op sprong , brug en vloer de hoogste punten op die toestellen in de wedstrijd. 2e werd Alinda Korteland, onder meer door een zeer stabiele balkoefening. Haar 10,70 was het hoogste op dat toestel. Chantal de Koning werd 3e met 42,05. De 4e plaats was voor Gerrianne van Kleef met 41,75. Julia van Dam eindigde als 5e met 41,15. Aranka Tubex was 6e met 40,85 en de 7e plek was ook voor een Papendrechtse turnster: Laura Hensbergen met 40,35.

De jeugd A van Olympia wist hun derde poulewedstrijd te winnen van O&O Zwijndrecht. De meisjes van O&O doen voor het eerst mee in deze categorie dit jaar en waren niet opgewassen tegen de al wat meer ervaren turnsters in de jeugd A van Olympia. Vera Nederhof eindigde deze wedstrijd als 1e met 48,95, onder meer door een 13,00 op brug en vloer. Zij turnt dit jaar voor het eerst bij de jeugd A. In dit team zijn de turnsters erg aan elkaar gewaagd waardoor de individuele uitslag steeds verschilt. Kayley Vis werd 33 en daarvoor moest zij hard werken nadat zij niet tevreden was over haar brugoefening. Volgende week turnen zij hun vierde wedstrijd van zes poulewedstrijden tegen WIK Groot Ammers.  
 
Olympia vormt samen met OKK Ridderkerk een combinatieteam in het niveau senioren A. Vorige week turnde dit team hun eerste wedstrijd en verloren op het nippertje van DVO Dordrecht. Demi Acar, Alissa de Jong, Fleur Terlouw, Kirsten Kuntz en Daphne Jongeneel zijn de Papendrechtste turnsters in dit team. Zij turnen dit jaar voor het eerst op het niveau senioren A. De wedstrijd ging vooral verloren door verschil in punten op vloer en brug. Ook dit team mag over enkele weken in de herkansing, dan wordt tegen OKK Dordrecht geturnd. 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.