Picrinezuur onschadelijk gemaakt aan de Matenasche Scheidkade

04 februari 2013
Picrinezuur onschadelijk gemaakt aan de Matenasche Scheidkade

PAPENDRECHT - Op maandagmiddag 4 februari is aan de Matenasche Scheidkade door de Explosieven Opruimingsdienst Dienst Defensie (EOD) een kleine hoeveelheid van de stof picrinezuur gecontroleerd onschadelijk gemaakt. De stof was afkomstig uit het pand van de voormalige apotheek De Vrijheid aan de J.R. Thorbeckesingel.

Om de stof onschadelijk te maken is toestemming nodig van de burgemeester, die verantwoordlijk die voor de veiligheid van Papendrechtse inwoners.

Na advies te hebben ingewonnen van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft burgemeester C.J.M. de Bruin die toestemming verleend. De Omgevingsdienst had te kennen gegeven dat geen effecten op het milieu te verwachten waren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.