PKC verliest van Koog Zaandijk

28 januari 2013 door Hennie van der Zouw
PKC verliest van Koog Zaandijk

PAPENDRECHT - Op zaterdag 26 januari speelde PKC thuis tegen Koog Zaandijk.

PKC leek in de beginfase van de wedstrijd niet aanwezig. Na tien minuten stond er tot verbijstering van velen 0-4 op het scorebord en leek PKC een oorwassing te kunnen gaan krijgen van de kersverse Europees Kampioen.
 
Zover kwam het niet; de Papendrechters knokten zich knap terug in de wedstrijd om bij 4-5 weer aansluiting te krijgen met de Koogers. De opleving was echter van korte duur, want opnieuw kwam er een fase, waarin het bij PKC allemaal niet lukte en opnieuw profiteerde KZ dat tot 4-10 uitliep en de wedstrijd op dat moment beslist leek te hebben. Maar "de Winterkoning" van de Korfbal League spartelde opnieuw ineens fel tegen en kwam helemaal terug in de wedstrijd. Met nog één minuut te spelen tot de rust was de aansluiting er weer: 9-10, een verschil dat ook bij rust met 10-11 op het scorebord prijkte, waarmee de wedstrijd weer volledig open was.
 
Koog Zaandijk bleef in de tweede helft lang het voortouw houden, kwam na ruim vijf minuten weer op een verschil van drie bij 11-14, maar zag PKC vervolgens toch steeds weer aansluiten om met nog zo'n twintig minuten te spelen ineens weer evenwicht tussen beide ploegen te moeten dulden: 14-14. De hal ontplofte bijna, toen enkele seconden later Laurens Leeuwenhoek PKC voor het eerst op voorsprong bracht: 15-14. Het werd vervolgens een felle maar faire strijd waarbij het evenwicht nog lang bleef bestaan: 16-16, 17-17, 18-18. De fysiek sterk spelende Tim Bakker eiste vervolgens de slotfase voor zich op: Met nog tien minuten te spelen scoorde hij 2x op rij en bracht KZ weer op twee punten: 18-20. De Koogers heersten in de rebound, maar drukten vervolgens niet door. Opnieuw kon PKC terugknokken en met nog vier minuten te spelen was het weer gelijk: 20-20.
 
Er volgden zeer zenuwslopende slotminuten, waarbij beide partijen niet tot scoren kwamen. De laatste minuut ging in met 20-20. Balverlies in de aanval bij PKC zorgde uiteindelijk voor de beslissing. Koog Zaandijk liet geroutineerd de tijd weg tikken, zorgde ervoor ook een tweede aanval te hebben en daarmee een eventuele tegenaanval van PKC te voorkomen en zes tellen voor het eindsignaal was het Tim Bakker, uitblinker aan de kant van KZ, die van afstand de 20-21 liet aantekenen.
 
Daarmee was de eerste nederlaag van PKC in dit KL-seizoen een feit. Hoewel het geen beste wedstrijd van PKC was, mag de ploeg uiteindelijk best met enige gepaste trots terugkijken. De ploeg heeft laten zien, ook wanneer het wat minder draait, zich knap terug te kunnen knokken, met Francy Crielaars voorop, in de wedstrijd. Koning Winter gaat dit weekend het land uit, maar "de Winterkoning" zal er volgende wedstrijd wel weer gewoon staan tegen LDODK, daar zorgen Ben Crum en Jan de Jager wel voor.
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.